Administraţia COS anunţă că va acorda sprijin financiar celor răniţi în explozia de la combinat

Administraţia Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte anunţă, într-un comunicat, remis marţi, că se implică în sprijinul celor cinci persoane rănite, luni, în explozia ce a avut loc în Secţia Oţelăria Electrică a combinatului.

”Administraţia societăţii asigură întregul sprijin pentru salariaţi şi pentru familiile acestora, fiecare dintre ei primind deja un ajutor material de urgenţă din partea întreprinderii. În măsura în care va fi necesar, COS Târgovişte va suporta integral costul serviciilor medicale sau ale tratamentului, astfel încât recuperarea să fie cât mai rapidă”, se artă în comunicatul COS Târgovişte.

Luni, la secţia Oţelăria Electrică nr. 2 (OE2) din cadrul combinatului din Târgovişte a avut loc un accident de muncă în care au fost implicaţi cinci angajaţi.

”Este vorba despre o deflagraţie, în urma căreia angajaţii implicaţi au suferit arsuri de gradul I şi II şi au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean din Târgovişte, cu salvarea şi maşina de intervenţii ale unităţii. Cauzele producerii accidentului, care a avut loc în zona standului de valve de gaz de la cuptorul EBT, sunt în curs de cercetare”, se mai arată în comunicatul COS Târgovişte.

În urma deflagraţiei nu au fost afectate capacităţi de producţie şi, de asemenea, nu s-au produs scurgeri de gaze care să afecteze mediul ambiant.

Cele cinci persoane sunt stabilizate din punct de vedere medical. Două persoane au fost transportate şi internate la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti. Celelalte trei persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean din Târgovişte, una dintre ele fiind externată.

Evoluţia stării celor două persoane rănite duse la Bucureşti este favorabilă, iar şansele de complicaţie sunt mici, a declarat medicul şef ATI de la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică şi Reparatorie şi Arsuri Bucureşti dr. Adrian Stănculea.

Potrivit medicului, starea celor două persoane este bună, aceştia prezentând arsuri uşoare pe spate, torace, şi faţă însă mai adânci pe mâini care vor trebui operate.

‘Starea este bună, arsurile sunt la suprafaţă. Au rămas peste noapte în terapie intensivă. Nu reprezintă o stare generală gravă. Evoluţia este favorabilă. Arsurile de mâini sunt mai profunde şi vor trebuie operate în zilele următoare pentru a păstra capacitatea funcţională a mâinii. Nu ar trebui să fie probleme în evoluţie. În principiu, şansele de complicaţie sunt mici’, a afirmat medicul şef ATI.

 


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro