300 de şomeri din Dâmboviţa şi Argeş vor beneficia de formare profesională, graţie unui proiect finanţat cu fonduri europene

300 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din regiunea Sud Muntenia, ar putea avea în scurt timp un loc de muncă, graţie unui proiect accesat de Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte şi finanţat cu fonduri europene.

Este vorba despre proiectul “Consiliere, formare, ocupare“, proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin POSDRU 2007-2013, cu o durată de 18 luni, a cărui valoare este de 2.171.414,61 lei şi care va avea beneficiari din judeţele Dâmboviţa şi Argeş.

Proiectul a fost prezentat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă organizată de Primăria Târgovişte şi Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte.

“Vreau să-i felicit pe toţi cei care au lucrat la acest proiect. Ţinta acestui proiect este ca, în următoarele 18 luni, 300 de târgovişteni sau dâmboviţeni să poată să ajungă să aibă un loc de muncă”, a spus primarul Gabriel Boriga.

“Ne-am extins, cât să oferim tuturor posibilitatea de a se recalifica într-un domeniu nou pentru ei, în mare, domeniul social. Avem 12 meserii pe care dorim să le facem şi pe care le vom identifica printr-un studiu de piaţă“, a completat directorul adjunct al DAS Târgovişte, Marcela Iordache.

“Vom avea 300 de persoane consiliate în vederea găsirii unui loc de muncă, dintre care 240 vor participa la acele 12 programe de instruire profesională….În primele 3 luni de implementare a acestui proiect vom realiza două studii de piaţă, atât în Dâmboviţa, cât şi în Argeş, studii menite să releve oportunităţile de angajare, astfel încât cele 12 meserii să aibă direct legătură cu nevoia de angajare“, a adăugat Vasile Apostol, manager de proiect.

Cursanţii vor beneficia de cazare şi masă, iar la final vor primi câte 600 de lei. De asemenea, 30 dintre ei vor putea participa cu planuri de afacari pentru a obţine câte un sprijin în valoare de 26.100 de lei, bani cu care îşi vor putea valorifica competenţele dobândite, în scopul deschiderii unei afaceri.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “300 de şomeri din Dâmboviţa şi Argeş vor beneficia de formare profesională, graţie unui proiect finanţat cu fonduri europene

  • 11 aprilie 2014 at 10:31
    Permalink

    buna treaba DAS!Felicitari primariei pt ceea ce face

    Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro