Vremea se va răci și sunt așteptate precipitații mixte

INFORMARE METEOROLOGICĂ

 

Interval de valabilitate: 14 martie, ora 18 – 16 martie, ora 10;

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, răcire accentuată, precipitații mixte; 

Zone vizate: conform textului;

       

         În intervalul menționat vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei și al Banatului, în  Dobrogea, Muntenia și în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50…70 km/h.

         În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) și în prima parte a zilei de duminică, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile sudice și sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10…15 l/mp.

        Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului.

 
Notă: Intensificări ale vântului vor fi în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 martie) în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, cu rafale de 70…100 km/h, iar la viteze mai reduse și în sud-estul teritoriului.

         Vremea se va menține rece, mai ales în timpul nopților și dimineților de la începutul săptămânii  viitoare și local se va produce brumă.


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro