Vremea întoarce foia! Urmează ploi, ninsori şi intensificări ale vântului

Distribuie:

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
15.01.2016 ORA 08:00 – 16.01.2016 ORA 08:00

Vremea va deveni în general închisă. Cerul se va înnora începând din orele prânzului şi, mai ales seara şi în prima parte a nopţii, pe arii extinse va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, de până la 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 9 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade.
LA MUNTE
Vremea va fi în general închisă şi, mai ales seara şi în prima parte a nopţii, vor fi precipitaţii mixte, predominant ninsori în zona înaltă. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, cu rafale ce vor depăşi 70…80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea. Temperatura aerului va fi comparabilă cu cea din intervalul precedent.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

 

    Pe parcursul zilei de vineri, 15 ianuarie, în jumătatea de vest a ţării vor fi precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15…20 l/mp. În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în Munţii Banatului. În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Crişana, Banat şi Oltenia se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

    Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze ce vor depăşi, pe crestele înalte, 70…80 km/h la rafală, viscolind sau spulberând zăpada, dar şi în sud-vestul teritoriului la începutul zilei şi local şi temporar în regiunile estice şi sud-estice, cu rafale de 50…60 km/h.

Notă: Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (16/17 ianuarie), vremea se va înrăutăţi în sudul şi sud-estul ţării, unde aria ninsorilor se va extinde, iar vântul se va intensifica, urmând ca, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie să emită noi mesaje.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro