Un tatuaj vorbeşte pentru tine. Află ce le spune celorlalţi! (foto)

Motivele pentru care dâmboviţenii aleg să se tatueze sunt multe. Despre ceea ce vor ei să comunice ne-a vorbit Latze, cel mai cunoscut artist tatuator din judeţ, cu experienţă de peste 13 ani în domeniu. “Tatuajul poate fi un mod de a vorbi cu cei din jur, de a le spune despre tine anumite lucruri. Poate fi un vis de-al tău, o dorinţă, poate fi in memoriam sau să marcheze anumite momente din viaţă. În România mai există o variantă pentru care oamenii vor să facă un tatuaj: are nu ştiu cine şi vreau şi eu, lucru care în afară nu există”, explică Latze.

 

Schimbă un defect într-o stare de bine

 Cei mai mulţi dintre clienţi sunt femei. Ele au alte motivaţii pentru care aleg să meargă la un salon de tatuaje. “La noi, femeile îşi fac tatuaje care să acopere defecte ale corpului: şolduri groase, picioare scurte. Şi atunci faci un tatuaj care să ridice şoldul, să ridice piciorul, să dea rotunjime la fese. Femeile vor tatuaje în general pentru a masca ceva, pentru a muta privirea celorlalţi de la zonele pe care le consideră ele cu defecte. Peste 70% din clienţi sunt femei”, spune Latze. Potrivit lui, femeile compară tatuatul cu epilatul în ceea ce priveşte durerea, dar rezultatul are efecte chiar terapeutice, dând încredere şi o stare de bine în propria piele.

Dacă nu-ţi place cum a ieşit tatuajul, corectează-l!

Alţii recurg la tatuaje pentru a acoperi semne din naştere sau cicatrice, iar rezultatul este uluitor, după cum vă vom arăta într-un alt articol. Ne vom opri însă la cei care apelează la un salon pentru a corecta un tatuaj făcut de neprofesionişti. “La un salon nu se pot tatua tinerii sub 18 ani fără acordul părinţilor. Neavând acordul lor, se duc pe unde pot. Alţii aleg varianta în bloc pentru că este mai ieftin, deşi nu e aşa întotdeauna. Se mai merge şi după recomandările prietenilor, aşa respectivii se aleg cu tot felul de minuni pe ei. Pe lângă faptul că nu iese ce ar trebui, există riscul contactării unor boli, ceea ce într-un salon este exclus”, atrage atenţia Latze, care a corectat sau acoperit zeci de tatuaje, dintre care puteţi vedea câteva tatuaje corectate în imaginile de mai sus.

“La noi a existat mult timp impresia că tatuaje au ori puşcăriaşii, ori prostituatele”

Indiferent de motivaţiile celor care trec pragul unui salon de tatuaje, important este, după părerea artistului tatuator, că mentalitatea oamenilor s-a schimbat. “La noi a existat mult timp impresia că tatuaje au ori puşcăriaşii, ori prostituatele. Clienţii mei nu fac parte din categoriile astea. Ăia se duc tot în bloc. Aici vin oameni cu pretenţii: avocaţi, medici, directori, consilieri, poliţişti, pompieri. Mentalitatea se schimbă”, spune cel care s-a specializat în această artă în străinătate, unde oamenii privesc altfel, mai detaşat, practica tatuajului.

 

Rămâneţi pe Gazeta Dâmboviţei.ro ca să vedeţi cum se poate transforma un tatuaj nedorit într-o operă de artă.

      

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Un tatuaj vorbeşte pentru tine. Află ce le spune celorlalţi! (foto)

  • 5 august 2014 at 21:31
    Permalink

    se secrie BEFORE , prietenas! :))

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro