Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

The North Face: de la un brand pentru alpiniști la un brand preferat de cei mai moderni utilizatori

Pe cale de a intra din plin în anotimpul rece, ne concentrăm pe geci și alte piese vestimentare de sezon. Și ne aducem aminte că, de câțiva ani încoace, tendințele s-au schimbat și în moda de iarnă. Combinezoanele de ski au invadat străzile, bluzele termice au devenit pâinea noastră cea de toate zilele, iar căciulile și mănușile au pierdut din importanță, în favoarea protejării și acoperirii căilor respiratorii. A avut și pandemia de Covid-19 meritele sale în stabilirea noilor tendințe.

 

Cunoscătorii de modă vor putea evoca sezonul prezentărilor de modă și al covoarelor roșii digitale sau consacrarea definitivă a unor tendințe și branduri specifice. Un bun exemplu de acesta din urmă este The North Face, care, încurajat de o iarnă mai aspră decât în mod normal, a reînviat anul trecut iconicele sale geci cu pene Retro Nuptse, geaca favorită din garderobă a sexului feminin.

 

Succesul său are de-a face cu o schimbare a obiceiurilor de consum care s-a consolidat în ultimii doi ani. Găsirea unei piese vestimentare practice cu care să putem fi în aer liber a fost una dintre prioritățile noastre și The North Face a satisfăcut această nevoie cu o jachetă care este comparativ mai accesibilă decât cele ale altor mărci, care are și o estetică retro familiară și sigură.

 

Geacă The North Face – oferte online Emag

 

Deși triumful acestui stil botezat de revistele de modă fie „quechua look”, fie Gorpcore, apăruse deja din 2017, când firme precum Salomon, Patagonia sau însuși The North Face au coborât de pe munte pentru a păși pe asfalt, consacrarea celui din urmă mână în mână cu geaca lui iconică a fost de neoprit în ultimul an. Cea mai recentă lovitură a sa a fost semnarea unei colecții – capsule cu unul dintre cele mai râvnite branduri din universul luxului, Gucci.

 

Dar chiar înainte de asta, The North Face deja implementase o întreagă strategie, cum ar fi acea campanie care a înlocuit fotografiile Wikipedia cu imagini ale produselor sale – pentru a-i convinge pe cei din afara alpinismului sau schiului să-i poarte hainele în oraș și nu doar pe înălțimi.

 

Geacă iarnă bărbați oferte Emag avem si haine!

 

Dacă ar fi făcut această colaborare cu un lanț mare precum H&M, schimbul de atribute între mărci nu ar fi fost la fel de consistent sau de benefic pentru ea, dar făcând-o cu Gucci, The North Face se poziționează în același strat. E ca și cum s-ar fi „luxificat” și a devenit cool. Până la urmă, este un brand foarte premium în sport și această acțiune îl întărește. The North Face a colaborat anterior cu firma preferată de patinatori, Supreme, sau cu Junya Watanabe, arătând clar că scopul pentru care fondatorul său, Douglas Tompkins, a creat brandul în 1968 – pentru a satisface nevoile alpiniştilor şi sportivilor de elită – este compatibil cu o abordare mult mai urbană.

 

De altfel, într-o perioadă în care colaborările erau o priveliște rară în lumea modei, The North Face a semnat o colecție cu un Apple aproape necunoscut la sfârșitul anilor 1980. Aceeași care a ajuns la prețuri exorbitante la revânzare în urmă cu câțiva ani și pe care Drake a purtat-o ​​în 2015, moment în care ascensiunea mărcii pe altarele modei a început să meargă in crescendo. Revenind la anii optzeci și nouăzeci, atunci The North Face a început să fie văzută în ținutele rapperilor din New York ai momentului – precum LL Cool J sau Method Man– combinate cu alte etichete cu vocație sportivă precum Carhartt, Helly Hansen sau Timberland.

 

Sămânța unui „stil de stradă” pe care acum toată lumea vrea să-l arate. Iar acel „tot” cuprinde atât bărbați, cât și femei, fiind aerul unisex al pieselor vestimentare ale firmei americane un altul dintre punctele care au jucat în favoarea lor. Diferența dintre atunci și acum este că gecile lor au trecut de la a fi scuturi împotriva frigului în timpul filmărilor pentru actrițe precum Jennifer Aniston sau Halle Berry, la o declarație de modă pentru modele și actrițe tinere precum Gigi Hadid, Emily Ratajkowski sau Kendall Jenner.

 

În iunie 2020, The North Face a anunțat că va opri reclamele pe Facebook – și pe Instagram, deținute tot de acesta – în încercarea de a boicota rețeaua de socializare acuzată că promovează discursul instigator la ură rasială. La această acțiune i s-au alăturat mai multe branduri, inclusiv Patagonia, unul dintre cei mai direcți concurenți ai săi.

 

Cele mai recente campanii ale ei sunt axate să arate că le pasă de societatea în care trăim și de valori precum drepturile femeilor, grija pentru mediu sau diversitate.

 

Brandul împarte un grup cu alte firme de sport precum Vans, de când American VF Corporation l-a cumpărat când era în pragul falimentului în 2000.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media