Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

SFATUL DE SUFLET AL IULIEI! Cum să începem să trăim în prezent!

     Cred si sustin cu tarie ca suntem foarte iubiti de Creatorul nostru. Sunt convinsa ca nu suntem pe acest pamant doar ca sa suferim si sa ne luam lectii ca la „scoala de corectie”. Sunt convinsa ca este mai mult decat atat. Am tot citit si, ulterior, am aflat din propriile cautari, ca suntem fiinte spirituale care am venit pe Pamant sa experimentam Creatia in toate formele ei. Nu suntem doar niste bieti oameni care cauta sa se ridice si sa se intoarca in Spirit. Dar am mai aflat ca noi nu stim cum sa facem sa ne dam seama de acest simplu si minunat  Adevar. Constiinta duala a facut sa credem ca suntem altceva decat suntem. De-a lungul timpurilor, mintea a creat o astfel de realitate incat am devenit sclavii unui dumnezeu care nu este Dumnezeu. Egoul nostru, in dorinta lui naturala de a supravietui si de a epata, l-a inlocuit pe adevaratul Creator. Si mai stiu ceva, ca noi toti, fiecare in felul sau unic si magnific, isi iubeste Creatorul. Nu are cum altfel. Sufletele noastre sunt rupte din El. Si, oricat am crede ca suntem separati si rataciti, noi de fapt nu am plecat din El niciodata si niciunde. Pai cum ar putea fi altfel? Unde sa ne ducem? Mi-am dat seama ca ne ducem viata in iluzia confuziei cu trupul si cu cine credem noi ca suntem. Adica, am uitat sa FIM. Am invatat sa facem, sa gandim, sa actionam, uitand ca, inainte de toate, noi fiintam, suntem. Ok, am spus la un moment dat. Dar cum facem sa traim in acest moment, fara a ne gandi la ieri si a proiecta ziua de maine?

    Va propun un exercitiu simplu, dar cu rezultate clare si incotestabile pentru cei care l-au practicat. Dimineata, la trezire, nu ne dam jos din pat pana nu ne „studiem” corpul. Ne intindem, ne mangaiem mainile, ne privim pur si simplu. Putem sa multumim ca suntem, vii evident, ca respiram, ca a rasarit soarele, ca s-au trezit fiintele dragi noua. Ca putem experimenta ceva nou astazi! Dupa care, indiferent ce activitate facem (de la spalatul pe dinti, pana la iesirea din casa acolo unde vreti sa mergeti), spunem: „acum, ma spal pe dinti”; „acum, mananc”; ‚acum, ma incalt”, „acum, merg”… Si, ori de cate ori apare un gand, fie ca e o amintire de ieri sau ceva ce urmeaza sa facem azi, revenim la aceasta stare: acum, fac asta! Cand ajungem la serviciu, le luam pe etape: acum, lucrez asta sau fac asta sau…fiecare cu ce are de facut. Cand mergem pe strada: „acum, merg” si efectiv constientizez fiecare pas. Acest exercitiu se recomanda sa il facem ori de cate ori ne aducem aminte sau ori de cate ori ne surprindem pe noi cu mintea intr-un milion de directii. „Acum, respir”, „acum, ma rog”, „acum, vorbesc cu iubitul (a)” etc. Dupa o anume perioada de timp, veti observa ca programul de „robotel” din subcontient incepe usor- usor sa fie inlocuit cu momentul acum. Si asta ne ajuta sa ne debarasam de trecut si sa evitam sa proiectam viitorul (totdeauana la fel ca trecutul, ca mintea nu stie altfel). Adica, incepem sa traim in prezent! Aici si acum! Nu ieri, nu maine! Azi! Si cred ca cea mai mare dovada de iubire catre Creatorul care ne-a impartasit Viata Lui (nu ca ar avea nevoie sa ii demonstram ceva, ci pentru ca noi sa reintram in conexiunea constienta cu El) este sa acceptam darul Vietii si sa ne transformam constient in Oameni!

Dacă aveți întrebări pe temele abordate sau alte lucruri care vă preocupă le puteți adresa consilierului de dezvoltare personala Elena Iuliana Neagu la numărul de telefon 0727 738637 sau e-mail:  [email protected]

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media