“România are străjeri” – un proiect pentru fiecare dintre noi

Este scopul enunţat de târgovişteanul Vasile Lupaşc, iniţiatorul proiectului care se desfăşoară pe facebook. „Proiectul a plecat după o idee interactivă. Fiecare om din orice oraş al ţării poate să devină străjerul oraşului. Primul dialog a fost cu o fată din Făgăraş. Ne-am provocat unul pe altul: ea să mă îndrăgostească de Făgăraş, eu s-o îndrăgostesc de Târgovişte. Fiecare poate să spună, fără laudă ce face el pentru oraş sau ce a văzut că face altcineva pentru oraş. Să începem ca oamenii buni, care şi fac ceva să devină cunoscuţi şi să lucreze între ei, pentru că nu ne ştim. Şi sunt multe de făcut”, ne-a explicat Vasile Lupaşc.

 

Ce înseamnă să fii străjer

Proiectul pleacă de la ideea că România a devenit, ca stare de spirit, a nimănui. „România este în primul rând o stare de spirit, nu locul geografic unde te-ai născut. Foarte puţini oameni mai fac ceva din datorie. Se întreabă ce-mi iese mie? Ne-am rupt de ideea de datorie faţă de ţară, care este eficientă şi pentru bunăstarea noastră generală. Dacă toţi facem ceva şi ne ajutăm unul pe altul, toţi câştigăm”, adaugă târgovişteanul.

Străjerul era un servitor, în sensul nobil al cuvântului. El nu se bucura nici de ranguri, nici de beneficii. Îşi făcea datoria şi îi păzea pe oamenii simplii. Străjerul din acest proiect păstrează simţul datoriei şi îşi promovează oraşul şi tara, prin mijloacele pe care le consideră el eficiente. „E un început şi sunt convins că o să vină oameni cu idei de 10 ori mai bune ca ale mele şi proiectul o să ia amploare. Foarte mulţi oameni sunt îndrăgostiţi de oraşul lor şi de România lor, dar n-au un cadru unde să se exprime. Dacă eu sunt îndrăgostit de România, o să îndrăgostesc şi pe alţii de România”, fapt deja realizat de Vasile Lupaşc, cel care, în calitate de antrenor de arte marţiale, a îndrăgostit de România doi sportivi de origine străină, care au concurat pentru ţara noastră şi au câştigat competiţii.

Cei care sunt sau vor să devină străjerii moderni ai României sunt aşteptaţi pe pagina de facebook a proiectului.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro