Reprezintă România în ring şi promovează Dâmboviţa pe micile ecrane. Vezi despre cine este vorba! (video)

„Sunt patriot şi nu iubesc banii. Asta e calitatea mea, care mă face să fiu fericit”, explică pe scurt tânărul de 24 de ani, triplu campion naţional la Sei Budokai. Viaţa de sportiv în România este grea, neexistând sprijin nici măcar pentru cei care obţin rezultate importante. „La noi, în România, sportul e lăsat pe ultimul plan. Iubim fotbalul şi cei mai mulţi bani sunt în fotbal. Dar nu avem o echipă care să fie de nivelul olimpicilor noştri, care s-au întors de la Londra cu medalii acasă. Iar acei oameni au ridicat steagul României cel mai sus”, spune cu mâhnire în suflet Constantin Rădoi.

“Eu sunt fericit că am o bicicletă şi că merg cu ea”

Cu toate acestea, nu a luat niciodată în calcul posibilitatea de a pleca din ţară. „Nu voi pleca în alt oraş sau în străinătate, deşi acolo ies bani frumoşi din sportul ăsta. Dacă Dumnezeu vrea ca eu să ajung cineva, o să ajung aici, în România şi o să mă bat şi în străinătate. Şi m-am luptat şi în afară.” Asta pentru că banii nu aduc fericirea, crede Constantin, care ne oferă o lecţie de viaţă. „Iubind banii, uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Sunt fericit că mi-am luat maşină ultimul tip? Nu e aia fericire. Eu sunt fericit că am o bicicletă şi că merg cu ea”, mărturiseşte cu o simplitate lăudabilă tânărul.

El a luat parte la filmările documentarului ce promovează judeţul nostru – „Dâmboviţa, jumătate de mileniu”, realizat de un alt târgoviştean, Vasile Lupaşc. Rolul este pentru el onorant, deşi este unul de figuraţie. „Nu fac altceva decât să ţin o torţă, dar pentru mine a însemnat foarte mult să apar într-un film în care joacă actori mari, precum Ion Haiduc”, mărturiseşte cu bucurie sinceră Constantin Rădoi, care astfel îşi aduce şi el aportul la promovarea judeţului prin filmul documentar amintit.

Citeşte şi: Constantin Rădoi, un gladiator modern

Vezi aici documentarul în care a apărut 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro