Marele câştigător Crizantema de Aur 2013 n-a mai cântat romanţă până la acest festival

Alexandru Chiriac din Constanţa are 24 de ani, este absolvent de Teologie şi în prezent masterand la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. N-are studii de canto, dar a obţinut mai multe premii şi medalii de aur în ţară şi străinătate alături de corala Armonia. Romanţa a descoperit-o o dată cu această ediţie a festivalului Crizantema de Aur. „Sincer să fiu, eu n-am mai cântat romanţă până acum şi m-am pregătit aici, pe scena festivalului”, spune interpretul care a ales pentru concurs piesele „De ce m-aţi dus de lângă voi” şi „Să-mi cânţi cobzar”.

„Cel care cântă se roagă de două ori”
Atuul său este o sensibilitate crescută. „Pentru mine Crizantema de aur a însemnat o experienţă deosebită, care mi-a oferit trăiri cu totul aparte şi cred că lucrul acesta l-au simţit şi ceilalţi concurenţi şi cu siguranţă juriul”, spune tânărul care consideră că muzica ne poartă mai aproape de Dumnezeu. „Eu cred că muzica te înalţă şi, cum au spus şi sfinţii părinţi, cel care cântă se roagă de două ori. Tot sfinţii părinţi spun că în ceruri îngerii cântă şi atunci cred că şi noi putem să ne apropiem de Dumnezeu prin cântare”, este de părere câştigătorul trofeului Crizantema de Aur.

„Mie mi-e greu să raspund pentru sufletul meu, de abia pentru al celorlalţi”
El a ţinut să mulţumească părinţilor săi, în special mamei. „Am avut o copilărie zbuciumată, în sensul în care am fost bolnăvior şi vreau să aduc mulţumiri mamei mele care mi-a fost alături”, spune el cu recunoştinţă. Cât despre viitor, el vrea o carieră muzicală în operă, preoţia fiind „o responsabilitate foarte mare”. „Preot nu intenţionez să devin prea curând pentru că am conştientizat foarte bine ce înseamnă preoţia, care presupune o responsabilitate foarte mare, o experienţă duhovnicească deosebită şi atunci cred că nu oricine poate deveni preot. Mie mi-e greu să raspund pentru sufletul meu, de abia pentru a celorlalţi”, mărturiseşte absolventul Facultăţii de Teologie din Constanţa.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro