Mâine se dă startul Bucegi Winter Race!

Sâmbătă, 1 martie 2014, se va da startul în cea de-a 4-a ediţie a concursului de schi de tură Bucegi Winter Race.

Startul se va da în bloc, la ora 9.00, din faţa Cabanei Padina pe traseul ce urmează crucea roşie până în Şaua Strunga unde se află primul post de control.

Concursul se desfaşoară pe echipe, la această ediţie fiind înscrise 7 echipe. Anul acesta vor fi trei secţiuni: masculin, feminin şi mixt.

Această competiţie este organizată de către Asociaţia Salvamont Dâmboviţa, în parteneriat cu Asociaţia de Turism Chindia şi are ca scop promovarea turistică a zonei înalte a judeţului Dâmboviţa din Munţii Bucegi, prin desfăşurarea de astfel de activităţi sportive. Pentru prima dată, concursul Bucegi Winter Race a intrat şi în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Alpinism şi Escalada, care va trimite în zonă şi un arbitru ce veghează la buna desfăşurare a competiţiei.

Partenerii evenimentului sunt Primăria Muncicipiului Târgovişte şi Crucea Roşie Dâmboviţa, CJD, prin Serviciul Public Salvamont.

Schiul de tură reprezintă o formă de ski off-piste care presupune deplasarea pe skiuri atât în urcare cât și în coborâre, folosid propria forță a schiorului, spre deosebire de skiul alpin care folosește mijloace mecanizate pentru urcare. Schiul de tură necesită o foarte bună pregătire fizică și mentală, cât și buna cunoaștere a muntelui. Echipamentul obligatoriu pentru participarea la competiţie este alcătuit din: bocanci de tură, schiuri de tură cu legături mobile, piei de focă, beţe, ochelari de soare cu filtru UV, rucsac de tură în care să încapă echipamentul cerut şi cu sistem de ataşare a schiurilor, lanternă frontală, caciulă sau bentiţă, cască omologată, manuşi, pantaloni lungi interiori şi suprapantaloni, bluză de interior si exterior cu mânecă lungă, folie de supravieţuire de minim 1.80 m patraţi, un pansament compresiv.

Pentru detalii suplimentare, cei interesaţi pot accesa site-ul www.bucegiwinterrace.ro.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro