“Fieni – oraş de cercetaş”

Pentru a celebra cei 100 de ani de cercetăşie, Centrul Local „Naparis” derulează în perioada 20 aprilie – 15 iunie 2013, proiectul local, intitulat sugestiv „Fieni – oraş de cercetaş”. Scopul acestui proiect este stimularea participării creative a copiilor şi tinerilor, pentru a pune în valoare şi a promova cercetăşia în oraşul Fieni, precum  şi oraşul Fieni prin intermediul cercetăşiei.

 

Parteneri în cadrul proiectului sunt: Primăria oraşului Fieni, Şcoala „Diaconu Coresi” Fieni, Carpatcement Holding, Ambasada Statelor Unite ale Americii şi Corpul Păcii prin intermediul Asociaţiei Mai Mult Verde şi Asociaţia Ecologică Floare de Colţ.

În proiect sunt implicate două patrule de cercetaşi (patrula de lupişori Petale Roz şi patrula de temerari Coresi), patru lideri adulţi coordonatori şi cei doi voluntari în Corpul Păcii, care actvează de doi ani în instituţiile de învăţământ din oraş.

Dintre activităţile desfăşurate până acum amintim: întâlniri ale patrulelor de cercetaşi cu colegii lor de şcoală, plantarea simbolică de puieţi, în incinta fabricii de ciment din oraş precum şi în curtea şcolii, vizite la Carpatcement Fieni, la ambasada Statelor Unite ale Americii din Bucureşti şi la primăria oraşului Fieni pentru întâlnirea cu autorităţile locale, precum şi construirea unei sere folosind ca materie primă, materiale reciclabile şi anume bidoane de plastic, sau mai cunoscutele „pet-uri”.

Următoarele activităţi pe care cercetaşii le vor realiza sunt: întocmirea unor materiale despre oraşul Fieni, precum şi despre fabrica de ciment – care împlineşte anul viitor 100 de ani de activitate. O parte dintre informaţii vor putea fi folosite pentru alcătuirea unui pliant de prezentare, care va fi distribuit în oraş.

Ultima activitate din proiect presupune organizarea unei minitabere de cercetare, la dealurile cu fosile din împrejurimile oraşului Fieni. Se va alcătui o colecţie de fosile pentru şcoală, apoi cu ajutorul voluntarilor americani, cercetaşii vor învăţa să lucreze cu GPS-ul şi vor avea ocazia să macheze pe harta lumii oraşul Fieni prin amplasarea unor cutii Geocaching.

Geocaching este un joc conceput pe poziţionarea GPS şi după 12 ani de la iniţierea lui, există în toată lumea peste 1.200.000 de „cach-uri” active sau cutii ermetic închise şi ascunse în locuri greu de descoperit întâmplător, dar care, cu ajutorul GPS-ului şi al indiciilor prezente pe pagina de internet pot fi reperate de pasionaţii acestui joc.


Valeriana heidelbergcement

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro