Cei care au vizitat astăzi Târgul Toamnei, de pe Platoul Prefecturii din Târgovişte au putut gusta bunătăţi tradiţionale. Dacă anul trecut dâmboviţenii au putut gusta din micul de 25 de metri, anul acesta a fost pregătit un cârnat brâncovenesc de 20 de metri, după o reţetă srăveche. „Este o reţetă de pe la 1800, care se păstrează în cărţile vechi. Ne-am hotărât s-o facem de Sfinţii Mihail şi Gavril, pentru că este un produs deosebit, pentru o zi deosebită. S-au folosit 17 kg de carne, în jur de 10 kg de mirodenii, totul natual. Carnea e tocată cu barda”, ne-a explicat nea Ghiţa.
Târgul este deschis şi mâine, vizitatorii putând cumpăra bunătăţi tradiţionale din carne şi lapte, la fel şi fructe sau legume şi dulciuri de tot felul.