Andrei Chiriac, regizor „Istorii despre Vlad Voievod Drăculea”: Splendid! Vezi la ce se referă!

Noul film documentar gândit de târgovişteanul Vasile Lupaşc a adunat laolaltă oameni frumoşi, nu numai profesionişti în ceea ce fac. Între ei se numără şi regizorul Andrei Chiriac, care este încântat de acest proiect. „Este un prilej de a pune încă o dată în valoare frumuseţea României şi de a readuce în actualitate povestea lui Vlad Ţepeş, personaj care a fost dus prea mult în zona vampirismului. Împreună cu Vasile Lupaşc propunem să ne întoarcem la izvoare şi pe baza unor documente găsite în arhiva Academiei Române să facem un pic de lumină în această poveste. Mulţumesc pentru această şansă”, ne-a declarat Andrei Chiriac (foto stânga).

“Suntem o mică familie”

A treia serie de filmări pentru documentarul “Istorii despre Vlad Voievod Drăculea” s-a încheiat recent. „Suntem o echipă mică, pentru că bugetul nu ne permite. Sunt constrângeri financiare, dar am găsit soluţii practice pentru a adăuga unele cadre cu peisaje pitoreşti sau secvenţe care să ajute la conturarea pesonajului Vlad Ţepeş. A fost splendid. Ne face plăcere să facem ceea ce facem”, a mărturisit Andrei Chiriac. Din echipă mai amintim pe Alexandru Ranta şi Adrian Pădureţu – imagine, Mircea Zanian – montaj.

La realizarea acestui proiect iau parte atât actori profesionişti, precum Yoshio Iizuka, cunoscut pentru rolurile din „Ultimul Samurai”, „Piraţii din Caraibe”, „Django Unchained”, Aureliu Surulescu – interpretul lui Vlad Ţepeş, Mircea Silaghi –  Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, cât şi neprofesionişti. “Sunt târgovişteni şi asta îi face să fie implicaţi emoţional în povestea lui Vlad Ţepeş. Şi pentru că au venit cu inima deschisă, fac un lucru bun. Am petrecut împreună zile în şir, am trecut prin aventuri la filmări, pe care n-o să le uităm niciodată. Suntem o mică familie” crede regizorul. S-au alăturat echipei şi fotografii târgovişteni Nicu Drăgan şi Florian Ispas.

Filmul va fi lansat pe 1 decembrie.

 

Foto: Nicu Drăgan

 

Vezi mai jos şi alte articole legate de filmul documentar “”Istorii despre Vlad Voievod Drăculea”


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro