Ziua Mondială a Contracepţiei: Planificarea familiei tale contează!

„Ziua Mondială a Contracepţiei” a fost lansată în 2007 şi este celebrată pe data de 26 septembrie în fiecare an.  Campania are rolul de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale, dar şi de conştientizare a femeilor asupra riscului unei sarcini nedorite.

Tema campaniei din 2012 este: informarea şi  de creșterea  interesului populaţiei generale cu privire la importanţa utilizării metodelor contraceptive, pentru prevenirea sarcinilor nedorite sub sloganul „Planificarea familiei mele contează!”.

Numărul tot mai mare de tinere care mor anual din cauza complicaţiilor apărute în timpul unei sarcini la o vârstă prea mică reprezintă un semnal de alarmă. Pe lângă aceste cazuri se mai adaugă şi cele ale femeilor care vor să scape de o sarcină nedorită dar şi a inconştienţei tinerilor cu vârstele între 15-24 de ani care nu folosesc metode contraceptive. Aceste aspecte i-au determinat pe specialiştii de la Centrul Naţional de Evaluare şi Promovare a Stării de Sănătate să iniţieze o nouă campanie pentru informarea populaţiei generale asupra metodelor contraceptive, cu avantajele şi dezavantajele lor. Obiectivele principale sunt reprezentate de: creşterea numărului de femei informate corect asupra metodelor contraceptive, creşterea interesului femeilor faţă de contracepţie şi  scăderea numărului de sarcini nedorite. În acest sens, au fost realizate statistici, s-au întocmit pliante şi postere ce urmează a fi direcţionate către grupurile ţintă, acestea fiind femei de vârstă fertilă şi cupluri.

http://www.insp.gov.ro/cnepss/wp-content/uploads/2012/09/Pliant1.pdf

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro