Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Viitoare mămici, la Hymarco Clinique învingeţi frica de naştere naturală!

Clinica din spatele Primăriei Târgovişte desfăşoară cursuri de puericultură pentru viitorii părinţi. Ei află astfe informaţii despre alimentaţie, analize, boli fizice şi psihice, comportament şi tot ce ţine de viaţa de familie. De asemenea specialiştii de aici desfăşoară un program de srijin al viitoarelor mămici, prin consiliere şi terapie.Una dintre temerile femeilor în perioada de sarcină este frica de naştere naturală. Iată ce vă transmite psiholog Oana Grosu:

Când o femeie este întrebată dacă doreşte să nască natural, majoritatea răspund astfel : “Travaliul va fi chinuitor, aşa că aleg cezariana. Nu vreau să simt durerile, aşa că o să fac anestezie epidurală.” Te recunoşti? Ţi-au trecut şi ţie prin minte astfel de gânduri? Nu eşti singura care se teme de naştere. Nu eşti singura pe care o încearcă astfel de sentimente. Sunt multe mămici care se înscriu în clubul “frica de naştere”, cu tot ce ţine de ea: teama de durere, de complicaţii sau de probleme pe care le poate avea bebeluşul.

De unde vine frica?

De-a lungul timpului, momentul naşterii a fost prezentat ca fiind momentul agoniei. Filmografia recentă a avut grijă să întărească ideea durerii la naştere. Orice scenă a travaliului e însoţită de ţipete şi o faţă transfigurată a mamei în suferinţă. În realitate, toate grimasele de pe faţa unei femei în travaliu apar în mare parte din cauza efortului şi a stresului.
Când apare frica, organismul şi creierul reacţionează imediat, iar adrenalina creşte. Rezultatul? Tensiunea arterială urcă, ritmul cardiac creşte şi apare anxietatea. Adică, apar toate condiţiile ca travaliul să se oprească. Toţi muşchii corpului sunt încordaţi, aşa că bebeluşul nu îşi poate face loc spre lume.
Teama apare şi atunci când simţi că nu te poţi baza pe nimeni, când nu e nimeni lângă tine să te susţină, să te încurajeze şi să îţi spună că vei reuşi.
Gândeşte-te la un sportiv care aleargă la maraton. Deşi se poate să aibă momente în care ar renunţa şi s-ar aşeza cu plăcere pe o bancă să-şi tragă sufletul, uralele pe care le aude în apropierea liniei de sosire sunt un imbold în plus să facă ultimele ture de stadion în aplauzele tutuor.

Naşterea e un fel de cursă în care, cu siguranţă, vor fi momente în care vei fi epuizată, dar pe care o vei duce la capăt dacă psihicul tău e pregătit, dacă ai lângă tine un medic în care ai încredere şi persoane dragi.

De ce nu ar trebui să te temi?

Organismul femeii este programat genetic să facă faţă naşterii!!!! Însă de multe ori viitoarele mămici cred că naşterea este ceva ce li se întâmplă şi nu ceva ce trebuie şi pot să facă natural, fără prea mari eforturi!
Orice femeie care se pregăteşte psihic înainte de marele moment, va privi naşterea cu mai mult curaj şi mai multă încredere că nimic rău nu se poate întâmpla. Atunci când înţelegi cum se întâmplă minunea de a aduce pe lume un copil şi cum trebuie să îl ajuţi chiar tu pe bebeluş la naştere, temerile dispar.
Fii conştientă şi conştiicioasă! Informează-te, exersează tehnici de respiraţie, poziţii care să te ajute în travaliu, exerciţii pentru musculatură, mergi la cursuri şi implică-l pe tătic în toate activităţile tale.
Învaţă să gândeşti pozitiv şi în momentul naşterii vei fi pregătită să faci faţă oricărei încercări! Dacă ai nevoie de susţinere, consiliere sunt lângă tine în fiecare zi!

Mai multe detalii se obţin la numerele de telefon 0374 903 000, 0740 104 000, pe email:[email protected] sau pe facebook, la Hymarco Clinique.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media