Vești bune pentru românii vaccinați. Președintele HORA vrea „separeu” fără restricții

Într-un interviu acordat Economedia, Daniel Mischie, Președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), a declartat că există discuții avansate pentru o redeschidere în siguranță a sectoarelor cultural și turistic. Potrivit acestuia, împreună cu Ministerul Economiei și cel al Sănătății vor încerca găsirea celor mai optime soluții de redeschidere economică, persoanele deja vaccinate urmând să beneficieze de o serie de avantaje în acest context.

Astfel, persoanele care fac dovada vaccinării și cele care prezintă un test Covid-19 negativ, ar putea participa la evenimente publice (concerte, festivaluri, spectacole de teatru, meciuri de fotbal etc) și private (nunți, aniversări etc) fără prea multe restricții.

Președintele HORA ia în calcul compartimentarea restaurantelor, așa cum se întâmpla în trecut în cazul zonelor de fumători și nefumatori, iar cei din zona specială pentru persoanele imunizate, ori cu un test negativ nu vor mai fi limitați de un anumit număr de persoane la masă, ori de distanța dintre mese.

Se ia în calcul și participarea la Campionatul Mondial de Fotbal doar a celor care prezintă Pașaportul Verde sau un test negativ.

Daniel Mischie spune că nu dorește să pună în pericol siguranța publică și din acest motiv este nevoie de aprobare din partea Ministerului Sănătății, astfel de măsuri urmând să fie adoptate gradual.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro