Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Tratament prin acupunctură, în bolile musculo-osteo-articulare

Prin acțiunile sale antialergice, antispastice, aanticongestive și antiinflamatoare, acuounctura are un rol important în tratamentul bolilor osteo-musculare-articulare.

Potrivit informațiilor oferite de medicul Hymarco, Maria Bălașa, acupunctura are indicații largi în reumatologie, cele mai bune rezultate fiind obținute în stadiile incipiente ale bolilor cu evoluție cronică (artrită reumatismală, spondilită aukilopoelică) sau degenerative (boală artrozică) precum și afecțiuni în care elementul algic ocupă locul cel mai important (lombosciatică, nevralgie cervico-brascială, periartrită scapulohumerală).

Foarte important este, aşa cum precizează medicul Maria Bălaşa, specialist în acupunctură, faptul că terapia prin acupunctură tratează individul, ca tot, nu boala, deci nu există o reţetă după care sunt trataţi toţi pacienţii.

SAM_0002_600x450

Dacă omul vine într-o criză de lombosciatică, eu îi tratez lombosciatica individului. Deci, mă raportez la tipul lui constituţional, la tipul lui temperamental, la bioenergia lui, la cum sunt sunt repartiyate energiile Yin, Yang. Sunt anumite puncte specifice pentru criza de lombosciatică, dar nu va fi o schemă etalon, am luat schema şi o pun şi la individul acesta, şi la acela, că pe toţi îi doare spatele. Mă raportez la individ…Totul se raportează la problemă, cât de acută este, cât de gravă, și la durata problemei, că dacă este o problemă instalată recent, reacționează foarte repede. Dacă este o problemă cronică, instalată de ani de zile, nu se va rezolva la o ședință sau la un ciclu de acupunctură ”

Durerile musculare de tip spasme, contracturi, leziuni reumatice sau leziuni degenerative ale coloanei (spondiloza, dorsalgie) pot fi, de asemenea, tratate cu acupunctură.

Acest grup de afecțiuni reprezintă cea mai parte dintre cazurile înscrise în registrul de activitate al unui cabinet de acupunctură. De aceea, principiul de selectare a punctelor și tehnica sunt foarte importante și sunt adaptate fiecărui caz în parte.

De exemplu, tratamentul de fond vizează echilibrarea lojei energetice Apă, cu influență asupra zonei lombare, lucrând pentru punctele meridianului din vezica urinară.

În alegerea punctelor necesare pentru înlăturarea  tulburărilor prezente, cercetarea atentă, prin palparea punctelor dureroase este foarte importantă.

De obicei, prima dată se are în vedere scoaterea individului din criză, în decursul celor opt-zece şedinţe de tratament, după care ideal este ca după şase luni să se repete un nou ciclu de acupunctură.

Tratează-ți afecțiunea prin acupunctură la Clinica Hymarco Târgoviște! Vezi detalii:

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media