Toamna se numără protestele: Pe 20 septembrie, medicii dâmbovițeni se alătură pichetărilor la sediului Ministerului Sănătății

Distribuie:

Sătui să tot aştepte ca Ministerul Sănătăţii şi Guvernul să îşi respecte promisiunile, medicii din România au decis ca din această lună să intre în grevă. Conform graficului grevei, din 19 septembrie şi până pe 27, 120 de medici din toată ţara vor picheta zilnic sediile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Finanţe. Judeţul Dâmbovița va trimite 20 de medici care se vor alătura, pe 20 septembrie, pichetărilor organizate la sediul Ministerului Sănătății.
Ieri, reprezentanții Colegiilor medicale din județul Dambovita au semnat un protocol, din dorința de a fi mai puternici în lupta pentru drepturile lor. Coaliția profesioniștilor din sănătate se semnează până pe 13 septembrie în toate județele tarii și presupune revendicări comune și specifice ale cadrelor medicale, de diverse specialități.
Președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr.Jean Popescu a precizat că, dacă aceste proteste nu vor ajuta cauza celor din sistemul de sănătate, se va trece întâi la grevă japoneză și apoi la grevă generala. Nu este exclusă nici varianta unor decizii în masă. “Revendicările comune înseamnă minim 6% din PIB, o legislație care să garanteze independența profesională a celor care trec în sistemul public și privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnității și renunțarea la denigrarea profesioniștilor de către autorități, organizarea unităților medicale cu paturi în sistem public, pentru a asigura servicii de calitate pentru pacienți, consultarea reală a Coaliției Profesioniștilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcționarea sistemului de sănătate”, a declarat, ieri, medicul Jean Popescu.
Ministrul Sănătăţii este de părere că acţiunile de proteste anunţate de Coaliţia Profesioniştilor din Sistemul Sanitar nu sunt justificate şi solicită ca orice manifestare a personalului medical să nu-i afecteze pe pacienţi.
Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate grupează cele mai importante organizaţii din domeniu: Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentişti din România, Colegiul Farmaciştilor din România, Colegiul Psihologilor din România, Federaţia SANITAS, Federaţia Sindicatelor Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino” şi Camera Federativă a Medicilor.

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro