Sindicaliștii din sănătate au ieșit din nou în stradă! ,,Nu medicii ies în stradă, haideți să fim serioși, ci personalul sanitar medical mediu și personalul sanitar auxiliar’’!

Astăzi, în fața Palatului Parlamentului, a avut loc un nou protest al sindicaliștilor din sistemul sanitar! Aceștia sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor, eliminarea voucherelor de vacanță și raportarea sporurilor la anul 2018! De asemenea, Federația Sanitas cere guvernanților dezvoltarea infrastructurii din spitale și o finanțare mai mare pentru sistemul de sănătate.

Trebuie remarcat faptul că cei care protestează în stradă și pichetează instituțiile statului  nu sunt medicii, ci infirmierii, brancardierii, îngrijitorii de curățenie, personalul TESA, adică cei care nu au mai apucat să se bucure de creșterile salariale promise prin Legea 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

,,Asta este o neînțelegere… pentru că noi am solicitat de-a lungul timpului să se elimine această sintagmă cu ,,medicii protestează’’. La nivelul Sanitas Dâmbovița, și vă spun  cu toată sinceritatea, nu am niciun medic în cadrul sindicatului. În țară, în unele județe, în anumite sindicate există un anumit număr de medici… Au venit și cei din Camera Federativă a Medicilor la un moment dat,  pentru că au vrut să se afilieze, s-au afiliat la noi, dar ca și procent sunt foarte puțini, nu puțini, foarte puțini.

Nu medicii ies în stradă, haideți să fim serioși, ci personalul sanitar medical mediu și personalul sanitar auxiliar, nu medicii. A fost un singur moment în care medicii au fost alături de noi, și le mulțumim pentru acel moment, în acea faimoasă coaliție profesională din sănătate din 4 noiembrie 2016. Atunci au fost toți în acel marș minunat pe care l-am avut de la Guvern până la Parlament.

Atunci a fost cu totul altfel. În momentul de față cei care au ieșit în stradă permanent au fost asistenți  medicali, brancardieri, infirmieri, îngrijitori de curățenie, personal TESA, acolo unde a fost nevoie, și cam atât. Repet, cu tot respectul pentru dânșii și pentru profesia pe care o au, dar nu medicii ies în stradă, pentru că în momentul de față ei nu au nicio problemă legată de salarizare’’, a declarat președintele Sanitas Dâmbovița, Claudiu Barbu.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro