Sfat de la Valleriana: Prevenţia începe înainte de naştere, aşa că nu mai amâna un consult de specialitate!

Neurologia este specialitatea care se ocupă cu diagnosticarea, tratarea şi recuperarea bolnavilor cu suferinţe ale sistemului nervos. La Centrul Medical Valleriana din Târgovişte, pe lângă consult, medicul neurolog are posibilitatea de a efectua anumite investigaţii. În plus, spre beneficiul pacienţilor, neurologia este una dintre specialităţile pentru care centrul are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. “Neurologia presupune două segmente: prevenţie şi recuperare. Prevenţia începe înainte de naştere. Dacă vrei să ai un copil sănătos, trebuie să ştie ce boli au avut părinţii şi tu la ce boli te expui. Trebuie să faci investigaţii şi analize înainte să devii un pacient care are nevoie de o întreagă echipă de specialişti”, explică dr. Anca Toma, medic specialist neurolog la Centrul Medical Valleriana de la fosta baie comunală, din centrul Târgoviştei. „Recuperare este partea deficitară în România. Este lăsată pe seama familiei, care nu poate să facă nimic, trebuie educată în ceea ce priveşte imobilizarea activă sau pasivă, depresia. Noi putem să ajutăm ca medicaţie nouă, ca îngrijiri, ca sfaturi practice”, a adăugat medicul.

„Dacă previi, te costă mai puţin şi nu suferi”

Investigaţiile care pot fi realizate la Centrul Medical Valleriana sunt electroencefalografie şi ecografie Dopler, dar se pot face de asemenea trimiteri pentru computer tomograf, RMN (rezonanţă magnetică nucleară) şi EKG (electrocardiogramă). „Datorită stilului de viaţă– fumat, consum de grăsimi, sedentarism, diabet, suntem predispuşi la boli vasculare. De ce să faci numai îngrijire cosmetică, de ce să faci numai sport, de ce să ai grijă numai la alimentaţie. Trebuie şi pe această parte. Dacă previi te costă mai puţin şi nu suferi. E logic”, punctează dr. Anca Toma.

Pe lângă neurologie, Centrul Medical Valleriana are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi acceptă trimiteri de la medicul de familie pentru următoarele specializări: pediatrie, dermatologie, obstetrică-ginecologie, boli interne şi diabet, boli de nutriţie, psihiatrie, fizio-kineto-terapie, îngrijiri la domiciliu.

Centrul Medical Valleriana se află în Complex Baie Comunală, de pe bd. Independenței, nr. 8, Târgovişte, tel. 0245.222.203.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro