Sfat de la Valleriana: “E mai bine să mergi la un dermatolog, decât la un cosmetician”

Dermatologia este una dintre secţiile Centrului Medical VallerianaMed din zona Raiffeisen Bank Târgovişte. Aici pacienţii au posibilitatea efectuării de consultaţii şi investigaţii amănunţite şi beneficiază de tratamente de ultimă oră, mai puţin practicate în Târgovişte. Aici se fac dermatoscopii, dermato-chirurgie şi dermato-cosmetică.

Dermatoscopia este o metodă de diagnosticare a leziunilor pielii, fără biopsie. Se aplică în cazul formaţiunilor pigmentare dacă se transformă în leziuni premaligne şi în cazul leziunilor cutanate.

Dermato-chirurgia se ocupă de tratarea chirurgicală a tumorilor benigne (aluniţe, chiste, lipoame, veruci etc.) şi a cancerelor de piele. „Noi facem multe lucruri. În spital oamenii sunt trimişi la chirurgi sau la raze şi asta doar complică situaţia lor. Ce fac eu, de exemplu exciziile ( înlăturarea unei porțiuni de țesut sau organ prin tăiere – n.r.) e o vindecare sigură. Mulţi îmi vin cu recidivări şi acestea sunt cazuri grele”, explică dr. Marica Antoneala. „Când o leziune, bubă cum spun oamenii, nu se vindecă într-o lună, deja trebuie să-ţi pui semne de întrebare. Nu poţi să stai să aştepţi vindecarea. Trebuie să mergi la un dermatolog”, este sfatul specialistului de care trebuie ţinut cont.

Dermato-cosmetica este o specializare ce se ocupă cu tratarea ridurilor, epilare definitivă cu laser IPL, tratarea cicatricilor, reîntinerire facială, peeling pentru regenerarea tenului, tratamente pentru căderea părului ş.a. „„E mai bine să mergi la un dermatolog, decât la un cosmetician şi oamenii au început să vină în număr tot mai mare, pentru că au văzut cum sunt trataţi. Tratamentele de înfrumuseşare sunt făcute profesionist, de un specialist care a învăţat atăţia ani dermatologie şi care ştie ce înseamnă pielea şi cum acţionează fiecare aparat. Dacă aş întreba un cosmetician care sunt straturile pielii, nu cred că poate să-mi răspundă. Sau până unde merge aparatul, ce fel de celule distruge: El ştie doar cum să folosească un aparat. Ce se întâmplă după, nu mai contează, iar oamenii se trezesc cu probleme şi ajung la doctor”, atenţionează medicul.

Un alt aspect priveşte costurile, preţurile fiind la fel sau poate chiar mai mici la clinică – un motiv în plus pentru a alege un medic specialist, şi nu un cosmetician.

În final, rămâne satisfacţia lucrului bine făcut. „Cea mai mare mulţumire este că oamenii sunt bine, că merge tratamentul şi că te recomandă altora”, spune dr. Antonela Marica. Dâmboviţenii o jot găsi zilnic la Centrul Medical Valleriana, în zilele de luni, miercuri şi vineri – după-amiaza, iar marţea şi joia – dimineaţa. Este necesar de amintit că centrul primeşte pacienţii care au bilet de trimitere de la medicul de familie, iar doctorii de aici eliberează şi reţete compensate.

Pentru informaţii şi programări, personalul centrului vă stă la dispoziţie la numelere de telefon 0245.222.204 şi 0245.222.203. Programările se pot face şi online, la recepţ[email protected] Mai multe detalii puteţi obţine şi de pe site-ul www.vallerianamed.ro sau de pe pagina de facebook www.facebook.com/vallerianamed.

 aparat_dermatologie_2


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro