Semnal de alarmă tras de medicii de familie: ,,Sunt oameni care ascund că au Covid-19’’

A crescut numărul persoanelor care nu vor să mai spună că au Covid -19, ascunzând acest lucru cu bună știință! Aceștia merg la farmacie de unde își cumpără singuri ce consideră ei că au nevoie, având la dispoziție și informațiile care circulă pe toate mijloacele media cu privire la tratamentul care trebuie urmat.

Acesta este  semnalul de alarmă pe care îl trage președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu care le cere pacienților să fie responsabili și să spună adevărul.  Problema este că  persoanele infectate cu Covid -19 circulă pe stradă, merg în spațiile publice, unde pot infecta cu bună știință alte zeci de persoane. Numai astăzi, la nivelul județului Dâmbovița, s-a înregistrat un număr de 183 de persoane nou infectate cu Covid -19.

,,Sunt două lucruri pe care vreau să le spun  și de care pacienții noștri trebuie să țină seama, mă refer la  responsabilitate și să spunem adevărul. Trebuie să respectăm toate regulile, să aerisim, să ne spălăm pe mâini, să folosim mască, iar dacă se poate să purtăm și mănuși, distanțare fizică și să stăm acasă cât putem de mult, să nu mai ieșim decât în caz de strictă necesitate.  Au crescut infecțiile respiratorii, indiferent care sunt. De asemenea sunt nu puțini cei care nu vor să mai spună că au Covid -19.

Acum răceala unui pacient poate să fie o răceală simplă, poate să fie gripă, poate să fie infecția Sars Cov 2, iar cum aceasta din urmă se răspândește atât de repede ești obligat, ca medic, să te gândești la lucrul acesta. Și s-a mai întâmplat ceva, trebuie să nu mințim, să spunem adevărul, să nu ne fie frică, pentru că acum îmi este bine, dar peste două- cinci zile sau în a șaptea  sau a zecea zi poate să-mi fie așa de rău, că nu știu ce se întâmplă.  Sunt oameni care ascund că au Covid-19, merg la farmacie și își cumpără singuri ce consideră ei.

Dar mai există o posibilitate care s-a făcut acum, pentru că  spun ,,Doamne ajută’’ că a crescut  și la noi numărul de teste și poți să te testezi. Există două modalități de testare… Dacă nu îți este așa de rău ca să ajungi la UPU, unde este adevărat că stai un număr de ore, mai mare sau mai mic, pentru testare, dar mai există și a doua  posibilitate… În caz că suspicionezi ceva, chemi Ambulanța și spui că vrei să te testezi și vine Ambulanța acasă și te testează, chiar dacă vine peste 5- 6-7 ore, ea vine. Sunt astfel de ambulanțe care circulă pe la mulți pacienți din diferite localități… și ajunge. Deci două lucruri sunt extrem de importante, acum, să fim responsabili și să spunem adevărul’’, a declarat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro