Semnal de alarmă tras de medicii de familie! ,,Programul informatic merge greu și cardul nu se validează’’

Ca și cum problemele legate de pandemia de coronavirus nu ar fi fost suficiente, medicii de familie din județul Dâmbovița se plâng de faptul că în continuare sistemul informatic SIUI merge foarte greu, iar cardul nu se validează!

Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu a ținut să vorbească despre această deficiență a sistemului informatic care nu este de azi de ieri, pentru că medicii se plâng de mult timp de funcționarea cu sincope a sistemului SIUI. De ce nu poate nimeni să rezolve odată pentru totdeauna problema sistemului informatic din sistemul sanitar?

,,În continuare programul informatic merge greu și cardul nu se validează. Chiar vreau să semnalez acest lucru, pentru că nu poți ține pacientul… Nu se validează cu cardul, pentru că nu merge sistemul, îi dai pacientului teleconsultație, pentru că nu poți să-ți permiți să-l pui pe om să mai aștepte sau să-l chemi altădată… Am colegi care s-au plâns că deși au eliberat rețetă unor pacienți, cu cardul, aceștia mai figurau în acea perioadă ca fiind și internați.

Nu știu cum se putea întâmpla, nu vreau să mă gândesc mai departe, dar trebuie să fie o soluție pentru că tu ca medic nu ești vinovat atâta timp cât omul este cu cardul aici. Ce să faci, să-l filmezi? Deci ceva trebuie făcut pentru că atâta timp cât este cardul, acela este un document doveditor că el a fost prezent. Deci sistemul informatic merge greu, cardul nu se validează, avem probleme din acest punct de vedere…’’, a semnalat președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmovița, dr. Ileana Dumitrescu.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro