O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Sarcina după anticoncepţionale

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la redactie@gazetadambovitei.ro .

 

Contraceptivele orale reprezintă o metodă de prevenire a sarcinii la care recurge o mare parte dintre femei. Efectul este unul sigur, dar tocmai din această cauză cu timpul intervine cel putin un motiv de îngrijorare: folosirea pilulelor contraceptive afectează o sarcină în derulare sau viitoare?

Dacă se administrează accidental contraceptive în sarcină, nu există efecte nedorite. Insă pentru a rămâne însărcinată, o femeie trebuie să ia în calcul o pauză de la administrarea anticoncepţionalelor de minim 3 luni. “Pauza după terminarea contraceptivelor este de minim 3 luni şi maxim 6 luni. Se lasă aceată fereastră pentru că mucoasa uterină (endometrul) aflată sub influenţa contraceptivelor, adică subţiată foarte mult, trebuie să-şi revină la forma, dimensiunile şi funcţionalitatea de dinaintea folosirii contraceptivelor astfel încât să fie aptă să primească, să cuibărească, să nideze embrionul”, explică dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu experienţă de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte.

Mai devreme de 3 luni, mucoasa nu este pregătită să cuibărească embrionul, astfel că încercarea unei femei de a rămâne însărcinată este sortită eşecului.

 

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

 

Valeriana

PNL AldeGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro