O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Poziţia ideală de somn

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la redactie@gazetadambovitei.ro .

 

Odihna prin somn este foarte importantă pentru bunul mers al sarcinii. Oricât ar părea însă de simplu, să dormi ca şi gravidă poate fi o provocare. Grija pentru binele micuţului, durerile specifice (de cap, de spate ş.a.) le determină pe viitoarele mămici să-şi găsească cu greu o poziţie confortabilă de somn.

Dacă în primle două trimestre de sarcină gravida poate să doarmă oricum, chiar şi pe burtă, în al treilea trimestru este recomandat să aleagă o anumită poziţie pentru somn. “În general în sarcină, dar mai ales în ultimul trimestru, ideal este ca gravida să doarmă în decubic lateral stâng, adică într-o parte, pe stânga, pentru ca uterul să nu apese pe vasele mari şi să împidice întoarcerea sângelui către inimă” este sfatul medicului specialist, dr. Andrei Tomescu, director medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Somnul pe partea stângă asigură o bună circulaţie a sângelui pentru mămică, drept pentru care este sfatul de astăzi al medicului obstetrician.

tomescu1

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

Citiţi şi:

Cabinetul doctorului Andrei Tomescu, dotat cu cel mai performant Ecograf 4D din regiune

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Kilogramele în plus, un pericol de moarte

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Arsurile gastrice. Mitul cu părul copilului

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro