O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Colposcopia

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

Colposcopia este un examen amănunțit al zonei genitale feminine – vulvă, vagin și col și se practică atunci când testul Babeș Papanicolau iese modificat, există o rană a colului sau tumori genitale la nivelul vaginului sau al colului. Mai multe detalii despre acest examen am aflat de la dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu peste 20 de ani de experiență în Maternitatea din Târgoviște și care are de asemenea competență în colposcopie.

Colposcopul este un instrument care mărește imaginea de 2 până la 60 ori permițând doctorului să vadă anomalii ce nu le-ar fi văzut cu ochiul liber. Colposcopia este o investigație sigură în timpul sarcinii, dar pentru mai multă siguranță este recomandat a fi realizată în primul trimestru. Înainte de a face această investigație, pacienta nu trebuie să aibă contact sexual, să facă spalaturi vaginale sau să folosească medicamente intravaginale cu 24 de ore înainte de intervenţie. Ea trebuie să înștiințeze doctorul dacă este în tratament și care sunt medicamentele administrate sau dacă este alergică la vreun medicament, precum și dacă a tratat de curând o infecție vaginală, cervicală sau la nivelul pelvisului. După această investigație este normal ca pacienta să aibă o sângerare ușoară și un disconfort pentru o zi-două, însă dacă sângerarea persistă, apare febră sau durere abdominală, trebuie anunțat imediat doctorul.

 

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro