O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Candidoza în sarcină

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la redactie@gazetadambovitei.ro .

 

Candida este o ciupercă prezentă în mod normal în organism, mai precis în vagin, în intestin, la nivelul axilelor și al unghiilor şi în cavitatea bucală. Rolul său este de a ajuta la buna funcţionare a organismului, dar când în corp intervin anumite dezechilibre, se poate înmulţi și poate ataca flora în care trăieşte.

Infecţia cu candida este des întâlnită în cazul femeilor însărcinate, al căror sistem imunitar este slăbit. “Candidoza este o afecţiune care apare atunci când există o scădere a rezistenţei organismului, iar sarcina favorizează această situaţie” explică dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu experienţă de peste 20 de ani în domeniu.

Candida poate afecta sănătatea fătului, dacă nu este tratată corespunzător. “Riscurile variază în funcţie de gradul de imunosupresie, de igiena locală, de momentul în care este tratată. Poate afecta polul inferior al membranelor, dacă nu este corect tratată”, atrage atenţia doctorul.

Pentru tratarea candidozei există antifungice care se pot administra în timpul sarcinii, în special local, precum ovule şi unguente. Gravida care suspectează îmbolnăvirea de candidoză trebuie să apeleze cât mai repede la un consult de specialitate pentru a primi sfaturile necesare.

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro