O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Sarcina fără embrion

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

 

Există situații în care femeia nu este însărcinată, chiar dacă are simptomele unei sarcini. Sarcina fără embrion sau sarcina cu ou clar poate avea drept cauză o anomalie genetică, un accident sau oprirea din evoluție a sarcinii.

Ca și anomalie genetică, ovulul fecundat formează placenta și membrana, fără a avea un embrion înăuntru, iar placenta secretă hormonul HGG. Testul de sarcină iese astfel pozitiv, femeia poate avea simptome precum amețeli, grețuri și întârzierea menstruației, dar din păcate sacul embrionar este gol. “Există și situația în care sarcina se oprește din evoluție și oul se resoarbe. Și când îl diagnostichezi nu poți să știi dacă a fost de la început un defect genetic sau s-a oprit din evoluție pe parcurs, oul s-a resorbit și a devenit ou clar. Din păcate sarcina fără embrion este o situație relativ frecvent întâlnită, dar este ușor de diagnosticat ecografic și cu analize de sânge” spune dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie.

O astfel de sarcină duce cel mai probabil la un avort spontan, iar dacă eliminarea sacului embrionar nu se produce de la sine, medicul va recomanda un chiuretaj cu aspirație, cu supravegherea pacientei câteva ore până la a doua zi, dat fiind că există riscul sângerării. Dacă nu sunt alte probleme, femeia poate obține o noua sarcină după 3-4 luni.

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 21 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

Citelte și:

O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Sarcina oprită din evoluție

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro