Medicul Carmen Marcu: “Nu suntem pregătiţi pentru dezastre!” Deci…Doamne ajută!

 

Medicul, prezent recent în studioul MDI TV, a vorbit despre lipsa unui dialog real între instituţiile care salvează vieţi şi care, deşi, fiecare îşi face datoria exemplar, rezultatul nu este cel scontat: “Într-o situaţie de urgenţă toate lucrurile sunt diferite. Sunt alte reguli. Se numeşte plan integrat dacă lucrăm toţi într-o direcţie. Noi medicina de urgenţă spunem că trebuie să cooperăm. Niciodată nu sunt suficiente mâini şi capete ca să salvezi o viaţă. Noi suntem ultima verigă. Degeaba toţi lucrează minunat, dacă vin şi îi lasă ca pe sacii de cartofi la spital, pentru că nu avem capacitatea necesară să le acordăm îngrijirea medicală de care au nevoie. Dacă nu ne vom integra ideile, o să avem planuri minunate şi lumea o să moară.” a afirmat Marcu, printre puţinele voci publice ale judeţului care recunosc că avem o problemă.

Îngrijorătoare este şi radiografia făcută spitalului judeţean. Acesta nu poate primi mai mult de 50 de pacienţi în stare grav pe oră sau 350 de pacienti pe zi în clădirea principală. Din aceştia doar 11 pot fi ventilaţi mecanic în terapie intensivă, asta în condiţiile în care nu există pacienţi, deja internaţi, care să aibă nevoie de ventilaţie. Marcu s-a arătat dezamăgită nu numai de dialogul precar dintre instituţii, ci şi de lipsa colaborării între cele 4 unităţi medicale din judeţ. Medicul a mai ridicat şi problema accesului în Spitalul Judeţean Târgovişte, artând că nu este normal ca intrarea să fie îngrădită de tot felul de magazine, buticuri şi maşini parcate în zonă.

Carmen Marcu consideră că Dâmboviţa nu poate face faţă unei situaţii de urgenţă de tip dezastru natural. “Nu suntem pregătiţi pentru dezastre, nici populaţia nu este pregătită pentru dezastru. Orice catastrofă s-ar întâmpla nu suntem pregătiţi nici organizatoric şi nici material.” a mai spus medicul.

Semnalul de alarmă ar trebui să ne îngrijoreze în condiţiile în care seismologul George Purcaru, de la universitatea din Frankfurt, specialistul care a prezis şi cutremurul din 1977, spune că România va fi lovită în acest an de un seism major. De asemenea, fenomenele meteo periculoase cu care s-a confruntat România în ultimii ani ar trebui să pună autorităţile pe gânduri. Din câte se pare şi un accident în lanţ, cu mai multe victime grave ne-ar putea pune într-o dificultate majoră. În aceste condiţii, la fel ca mai marii neamului, vom apela la mila divină: Doamne ajută!

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro