Maternitatea Târgoviște marchează Săptămâna Internațională a Alăptarii prin cursuri gratuite pentru gravide și lehuze

Săptămâna 1-7 august este cunoscută la nivel mondial ca Săptămâna Internațională a Alăptarii, ocazie cu care, peste tot în lume se organizează evenimente care sa atraga atentia asupra importanței hrănirii la sân a copiilor.

În România rata alăptarii exclusive  în primele 6 luni este de 16% , printre cele mai mici din Europa (conform unui raport publicat de UNICEF si OMS).

Alăptarea aduce beneficii cognitive și de sănătate atât pentru copii cât și pentru mamele acestora.

Este esentiala in primele 6 luni de viata, Organizatia  Mondiala  a Sanatatii recomandand alaptarea pana la 2 ani de viata.

In acest mod se reduce rata deceselor infantile, alaptarea ajutand la prevenirea diareei si pneumoniei, cauze majore de deces in randul sugarilor. De asemenea mamele care alapteaza au un risc mai mic de cancer de san si ovarian, doua cauze principale de deces in randul femeilor.

Maternitatea Targoviste promoveaza alimentatia naturala prin perfectionarea continua a personalului si atragerea in cadrul echipei a unui consultant in alaptare certificat international IBCLC.

Saptamana Mondiala a Alaptarii va fi marcata in cadrul maternitatii prin cursuri pentru gravidele si lehuzele aflate in spital, sustinute de medici neonatologi, obstetricieni, psiholog  si consultant in alaptare.

Maternitatea Targoviste este, incepand cu ianuarie 2018, maternitate de grad 3, ingrijind pacienti (mame si nou nascuti) atat din judetul Dambovita, cat si  din judetele invecinate (Prahova, Arges, Teleorman).


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro