Măsuri de protecție împotriva infestării cu  CORONAVIRUS. Românii din Italia, principala amenințare pentru țara noastră

Cercetătorii care au analizat coronavirusul din China au ajuns la concluzia că fiecare pacient bolnav infectează două-trei persoane. Având în vedere ușurimea cu care se transmite virusul, numărul bolnavilor crește amețitor.

 

În ultimele zile de când numărul celor infectați cu coronavirus a crescut alarmant în Italia, românii care trăiesc acolo au devenit destul de îngrijorați și încearcă să găsească soluții pentru a se feri de virusul care a infectat zeci de persoane în Italia și a ucis alte două. În prezent, în Italia, sunt peste un milion și jumătate de români, fiind și principala amenințare pentru țara noastră.

Cercetătorii estimează că pentru a putea controla virusul, răspândirea trebuie redusă cu 60%, ceea ce implică măsuri de control care să blocheze focarul. Iar pentru a face acest lucru, experții în sănătate publică sunt preocupați de cât de repede se poate răspândi o boală și de rata mortalității. Nu există un tratament specific pentru acest tip de virus și medicii spun că pot trata doar simptomele. Ceea ce este însă clar e că virusul se transmite de la om la om și că sunt și persoane care se infectează, dar nu au simptome sau au simptome ușoare. În aceste condiții, autoritățile chineze au realizat ghidul pentru identificarea coronavirusului şi prezintă modalităţile de prevenire.
Simptomele coronavirusului:
– febră mare
– rinoree (nas care curge)
– tuse
– dispnee (greutate în respiraţie)
– dureri de cap –
dureri de gât
– o stare generală de rău

În ghid se arată că simptomele pot apărea între 2 şi 14 zile de la expunere. La bebeluşi, vârstnici şi persoanele cu un sistem imunitar scăzut, coronavirusurile pot duce la afecţiuni respiratorii, precum pneumonia sau bronşita, iar în cazuri mai grave, pot duce la disfuncţii sau chiar cedări ale organelor.
Modalităţi de prevenire
Ce a recomandat Serviciului de Ambulanţă România, pe Facebook:

– Curăţă mâinile cu apă şi săpun sau cu o soluţie pe bază de alcool.
– Acoperă-ţi nasul şi gura cu un şerveţel sau cu pliul cotului când tuşeşti şi strănuţi.

-Evită contactul direct cu persoanele care au simptome de răceală sau gripă.
– Găteşte bine carnea şi ouăle.
– Evită contactul neprotejat cu animalele vii (sălbatice şi domestice).

Pentru județul Dâmbovița, Prefectura Dâmbovița, împreună cu instituțiile cu rol în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență, au identificat spații pentru plasarea în carantină a eventualelor cazuri suspecte de coronavirus.
Până la acest moment au fost identificate spații la Târgoviște (40 de paturi), Pucioasa (8 paturi), Voinești (25 de paturi), Răcari (sală, fără dotări la acest moment). Nu a fost identificat, încă, un spațiu la Găești. Conform prefectului județului, urmează că autoritățile să doteze toate aceste spații cu ceea este necesar.

 

 

Ungureanu Larisa

Sursă: Libertatea.ro

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro