Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Lupta cu frigul! Iată câteva sfaturi din partea Ministerului Sănătăţii!

Iarna şi-a intrat deja în drepturi, am avut parte de prima ninsoare iar gerul pare că se încăpăţânează să ne dea bătăi de cap. De la copii la adulţi, bătrâni şi bolnavi, cu toţii ne luptăm cu frigul care s-a instalat în judeţ şi în toată ţara. În aceste zile cu temperaturi extrem de scăzute, organismul prezintă o imunitate scăzută şi este predispus răcelii, gripei, chiar şi hipotermiei în cazurile extreme.  De aceea, sfatul medicilor este să evităm deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respectăm regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să creştem consumul de alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

Ministerul Sănătăţii a lansat deja avertismente cu privire la această perioadă:  „În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protectie adecvate -căciuli, mănuși etc.Trebuie evitată  expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. Este recomandat ca, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute. De asemenea, trebuie evitat consumul băuturilor alcoolice.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor – evitarea situațiilor în care aceștia sunt lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător. Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.”

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media