Igiena din şcoli, sub lupă!

Clopoţelul pentru un nou an şcolar va suna în curând iar sănătatea elevilor este prioritară. Dacă în unele şcoli nu au existat fonduri pentru un mobilier nou sau unii dintre elevi vor folosi manuale uzate de colegii lor, igiena instituţiilor de învăţământ este obligatorie.Astfel că, în perioada 18-27 septembrie, inspectorii sanitari din Direcţiile de Sănătate Publică vor efectua verificări în şcoli, internate şi cabinete medicale şcolare. Scopul acestor acţiuni este de asigurare a activităţilor şcolare, dar şi a asistenţei medicale în condiţii igienico-sanitare corespunzătoare, inclusiv a imunizărilor obligatorii prevăzute în calendarul naţional de vaccinare.
Acţiunile de verificare se vor realiza atât în unităţile din mediul urban, cât şi în cele din mediul rural. Nu doar clasele vor intra în atenţia lucrătorilor direcţiilor sanitare ci şi spaţiul ce înconjoară fiecare instituţie. 
Se va urmări dacă sălile de clasă au mobilierul specific, dacă iluminatul este suficient, natural şi artificial şi dacă microclimatul este corespunzător. Vor fi inspectate şi laboratoarele, sălile de sport şi atelierele şcolare.
Inspectorii sanitari vor verifica dacă este asigurată apa potabilă curentă şi vor face analize acolo unde este cazul. De pe lista inspectorilor nu vor lipsi nici grupurile sanitare, sistemul de canalizare a apelor uzate menajere, dar şi blocurile alimentare din cămine şi internate.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro