Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3663
7-12-2021
Prajituri

ESENȚIAL PENTRU SĂNĂTATE! Află dacă ai diabet!

Diabetul este o boală metabolică cronică caracterizată prin creşterea glicemiei (concentraţia glucozei în sânge). Netratată, boala se poate complica cu afecţiuni cardiovasculare, afectarea rinichiului şi a retinei. Prevalenţa globală a diabetului era estimată la aproape 300.000.000 bolnavi în anul 2010 cu perspectiva dublării acestei valori până în anul 2030.

Asociaţia Americană de Diabetologie (ADA) este organismul mondial de referinţă pentru stadializarea şi monitorizarea diabetului. ADA a revizuit în cursul anului 2012 criteriile de definire a diabetului. Astfel, valorile deasupra cărora glicemia este considerată anormală, au fost coborâte până la 100 mg/dl iar pentru gravide glicemia normală trebuie să fie sub 92 mg/dl. O valoare mai mare de 100 a glicemiei este considerată ca reprezentând o toleranţă modificată la glucoză (prediabet) iar valorile superioare celei de 126 mg/dl ca fiind diabet.

În situaţia obţinerii unei valori crescute a glicemiei (dar nu mai mare de 126, în mod repetat – ceea ce se consideră a fi diabet manifest), se recomandă efectuarea unui test de toleranţă la glucoză (glicemie provocată) sau hemoglobină glicozilată.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi pagina noastră: Testul de toleranţă la glucoză. Programaţi-vă pentru efectuarea unui control GRATUIT la cabinetul de Diabetologie şi Boli de Nutriţie în cadrul Centrului Medical Polimed.

Citeşte şi:  Calculează-ţi riscul cardiac!

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media