De „Ziua Europeană Ȋmpotriva Obezităţii”, DSP vă oferă posibilitatea de a vă măsura gratuit tensiunea și glicemia

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa celebrează în data de 21 mai 2016 „Ziua Europeană Ȋmpotriva Obezităţii” (ZEIO) şi organizează în perioada 21 mai – 31 mai 2016, campania de informare şi educare dedicată acestei zile.

Sloganul campaniei este „ Ne hrănim, ne mişcăm, de kilograme în plus să scăpăm!”

Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO) este o campanie dedicată conştientizării acestei afecţiuni de către populaţie şi  are loc în întreaga Europă în fiecare an, în a treia sâmbătă a lunii mai.

Tema campaniei este „ Să acţionăm pentru un viitor sănătos!”

Scopul campaniei: Cunoaşterea şi înţelegerea necesităţii unei acţiuni la nivel european şi naţional, pentru a îmbunătăţi prevenirea şi tratamentul obezităţii. Ȋn acelaşi timp, campania sprijină cetăţenii europeni care sunt supraponderali sau obezi pentru a face modificări ale stilului de viaţă, pentru a gestiona greutatea lor şi pentru a ameliora starea generală de sănătate şi calitatea vieţii.

Obiectivele campaniei” Ziua Europeană Ȋmpotriva Obezităţii” sunt:

  1. Sensibilizarea oamenilor cu privire la obezitate și implicațiile medico-sociale ale acesteia;
  2. Recunoașterea obezității de către Uniunea Europeană și guvernele statelor membre ca o boală cronică și conștientizarea beneficiilor pe care acest lucru le va aduce atât persoanelor fizice cât și sistemelor de sănătate;
  3. Creșterea accesului la îngrijire și tratament pentru cei care sunt supraponderali sau care sunt obezi;
  4. Sprijinirea inițiativelor Asociației Europene de Studiu a Obezității (EASO) și ale asociațiilor naționale și centrelor colaboratoare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recunoaște că, în acest secol, obezitatea are o prevalență similară sau mai mare decât cea a malnutriției și bolilor infecțioase. Din acest motiv, în cazul în care nu sunt luate măsuri drastice pentru a preveni și trata obezitatea, mai mult de 50 % din populația lumii va fi obeză în anul 2025 .

Îngrijorătoare este incidența tot mai mare a obezității infantile în Europa. Obezitatea la copil, în special, este acum recunoscută a fi un predictor puternic al obezității la adulți, în special pentru copiii foarte supraponderali, cu părinți obezi .

             Există, de asemenea, tot mai multe dovezi că obezitatea are consecințe nefaste sociale, economice și asupra sănătății. De aceea, obezitatea din copilărie este acum recunoscută ca o importantă problemă de sănătate publică, iar acest lucru a fost sporit și mai mult de prevalența tot mai mare a obezității la adulți, atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare .

            La nivelul Judeţului Dâmboviţa obezitatea din cauză neendocrină este în scădere, în anul şcolar 2014-2015 s-au înregistrat 700 de copii şi adolescenţi faţă de anul şcolar 2013-2014 în care s-au înregistrat 1119 copii şi adolescenţi

            Cu ocazia „Zilei Europene Ȋmpotiva Obezităţii” 2016, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, va derula urmatoarele activităţi:

  • Organizarea unui stand de sănătate în ziua de 23.05.2016, începând cu ora 9:00 în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, unde voluntari ai Societăţii Naţionale de Crucea Roşie, Filiala Dâmboviţa şi ai Scolii Postliceale Sanitare “Christiana” din Târgovişte, vor distribui materiale informative, se va măsura glicemia şi tensiunea arterială
  • Activităţi de informare-educare-comunicare în unităţi şcolare;
  • Instruirea voluntarilor Crucea Roşie, a elevilor de la Şcoala Postliceală Sanitară “Christiana”, precum şi a asistenţilor comunitari şi a mediatorilor sanitari.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro