Cererea de plasmă a scăzut, iar donatorii de plasmă nu mai vin… la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița!

A scăzut dramatic numărul donatorilor de plasmă Covid-19 la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița! Dacă în urmă cu câteva săptămâni instituția de-abia mai făcea față numărului mare de solicitări, iar programările se întindeau și pe o săptămână, acum donatorii de plasmă Covid au devenit rarități.

Situația actuală nu poate fi explicată nici de specialiștii în domeniu, mai ales că ne aflăm în plin val trei,  când se înregistrează o nouă creștere a  infectărilor Covid cu tulpini mult mai agresive.  La Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița există în momentul de față un mic stoc de plasmă hiperimună.

,,Deși se vorbește despre o explozie a infectărilor cu Covid 19, curios este că cererea de plasmă a scăzut, iar donatori de plasmă nu mai avem. Oamenii care au trecut prin boală, nu mai vin să doneze plasmă.  A scăzut ritmul, să zic că în ultima lună dacă am avut câte 1-2 persoane pe zi.

Nu mai sună, cum făceau înainte, și nu știu ce este cu oamenii aceștia care se îmbolnăvesc, ce forme au,  în ce categorie sunt… Nu numai la noi este situația aceasta, pentru că și colegii din țară îmi spun același lucru,  că a scăzut numărul donatorilor de plasmă.

Poate se va modifica ordinul și probabil că vor stabili alte criterii de administrare, să nu mai fie actualul protocol, poate să se ceară doar o pungă, dar nu știu, până nu văd negru pe alb, dar se vehiculează și asta, să se modifice protocolul de administrare.

Nici cerere nu este… La noi, la Dâmbovița, nu a fost niciodată o cerere mare, a fost o cerere modestă. Doar câteva județe mai sunt acum cu cerere mare, Prahova, Hunedoara… La noi, anesteziștii au fost mai prudenți, au respectat întocmai ordinul și criteriile lui, pentru că se lucrează după legislație și proceduri.

Avem și noi un mic stoc de plasmă, dar nu mai avem din toate grupele. Avem circa 25 de pungi de plasmă și în continuare așteptăm rezultate de la București’’, a declarat dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro