Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa îşi reface stocurile de sânge

Colectă mobilă cu Arhiepiscopia, ediţia de toamnă

 

Specialiştii Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa au ieşit în teren şi desfăşoară în această perioadă o colectă importantă  de sânge… în mai multe oraşe din judeţ! Acţiunea nu ar fi  fost posibilă fără ajutorul Arhiepiscopiei Târgovişte, care în fiecare toamnă şi primăvară vine în sprijinul celor care au mare nevoie de sânge, adică de viaţă. După  ce s-a stat două zile la Titu, pentru că a existat un număr mare de donatori, colecta va continua azi şi mâine la Găeşti şi se va încheia săptămâna viitoare la Pucioasa…

„Luni  şi marţi am avut acţiune de colectă mobilă  la Titu, cu Arhiepiscopia. Tot în această săptămână,  respectiv miercuri şi joi vom merge la Găeşti, iar după Sfânta Parascheva, după 15 octombrie, vom fi la Pucioasa, după care  încheiem acţiunea cu Arhiepiscopia Târgovişte, ediţia de toamnă, pentru că cea de primăvară a fost cu Protoieriile Nord şi Sud. Este o acţiune pe care o facem de trei ani încoace şi care a devenit deja o tradiţie. Sunt partenerii noştri care ne ajută în fiecare primăvară, după Paşti, dar şi toamna cum este acum, în octombrie.

Deci sunt donatori fideli, care s-au mobilizat, sunt de regulă în jur de 100 de persoane şi de aceea trebuie să venim în două zile să recoltăm.   Ne ajută foarte mult, este un plus pentru noi mai ales după perioada de vară în care nu este colectă bună. Persoanele sunt mobilizate de preoţi. Acţiunea are binecuvântarea Arhiepiscopiei, a Preaînaltului, iar preoţii vin împreună cu enoriaşii să doneze. În fiecare judeţ există acest parteneriat cu Patriarhia Română care curge din 2015”, a declarat dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro