Cazuri de gripă AH1N1, confirmate în Dâmboviţa

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, la nivelul judetului nostru au fost confirmate doua cazuri de gripa cu virusul pandemic Ah1N1, la două femei, boala prezentând o evoluţie favorabilă.

“In cadrul sistemului national de supraveghere si control a afectiunilor respiratorii si a gripei, in intervalul 10-16 februarie 2014, au fost raportate 606 cazuri de afectiuni ale cailor respiratorii superioare, din care 40 de cazuri internate si 182 de cazuri de pneumonie, 25 de cazuri dintre acestea necesitand spitalizare.

         Un grad crescut de receptivitate s-a observat la grupele de varsta 5-14 ani, aici fiind diagnosticate 238 de afectiuni respiratorii, insa numarul cazurilor tratate in spital a fost de 14, ceea ce ne indica faptul ca au fost cazuri usoare de imbolnavire.

         In ceea ce priveste circulatia virusului gripal, la nivelul judetului nostru au fost confirmate doua cazuri de gripa cu virusul pandemic Ah1N1.

Bolnavele fac parte din grupa de varsta peste 65 de ani si au prezentat o forma de boala care a avut o evolutie favorabila, in prezent acestea fiind externate.

         Directia de Sanatate Publica Dambovita monitorizeaza in continuare evolutia numarului de imbolnaviri si recomanda populatiei sa respecte regulile de igiena personala si colectiva pentru a evita astfel de imbolnaviri”.

 

DIRECTOR EXECUTIV,                                    PURTATOR DE CUVANT,
Dr. Sorin STOICA                                              Cons. Marinela POPA


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro