,,Avem cazuri mai puține de Covid -19 pentru că nu se mai fac testări’’ (dr. Ileana Dumitrescu, reprezentanta medicilor de familie din Dâmbovița)

Chiar dacă în mod oficial și la nivelul județului Dâmbovița a scăzut numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus, acest lucru nu înseamnă neapărat că ne aflăm într-o situație favorabilă din acest punct de vedere! Rezultatul se datorează numărului din ce în ce mai mic de teste care se fac.

Acesta este și punctul de vedere al medicilor de familie din județul Dâmbovița care confirmă acest adevăr, respectiv ,,cu cât se testează mai puțin, cu atât și rezultatele vor fi mai puține’’. Nu este mai puțin adevărat că sunt și persoane care refuză să se testeze și preferă să se trateaze singure la domiciliu.  Astăzi, la nivelul județului Dâmbovița, s-a înregistrat un număr de 93 de cazuri nou confirmate cu Covid -19.

,,Totul este îi funcție de testare… Ați văzut că testarea scade pe zi ce trece tot mai mult. Cu cât se testează mai puțin cu atât și rezultatele vor fi mai puține, procentul celor infectați cu Covid -19  este același, peste 20-25-35% din ce se testează. Avem cazuri mai puține pentru că nu se mai fac testări. La cabinet avem în permanență astfel de cazuri, dar a mai scăzut numărul. Eu și mulți colegi când auzim de cineva care a fost în contact cu cineva pozitiv și omul tușește sau îl dor mușchii… cerem testare.

Sigur că nu poți face acest lucru peste voința omului, a pacientului, pentru că avem și persoane care refuză testarea și atunci până reușesc să-l conving să se testeze îi spun să stea acasă, să se izoleze. Este până la urmă un cerc vicios. Acum, când a început să apară vaccinul anticovid, au apărut și antivacciniștii cu prostiile lor. Până la urmă nu mai contează ce școală ai, dar eu repet dacă nu se respectă niște reguli care sunt până la urmă de educație și de bun simț, atunci trebuie constrângere, amendă, Poliția să-și facă datoria și să amendeze, pentru că altfel nu se poate.

Oricum nu se va vaccina toată populația… Ca să ajungi la 70% vaccinare nu este ușor pentru România și nu numai pentru România… Sfatul meu este să se respecte toate măsurile, să se stea cât mai mult acasă, cei care nu trebuie să plece la serviciu să stea cât mai mult acasă, iar cei care merg la serviciu… să-și facă cumpărăturile cât mai rar, pentru că nu este nevoie să cumpere în fiecare zi. Spălatul pe mâini să se facă des chiar dacă va trebui să ne luăm o cremă și să ne mai dăm pe mâini.

Masca este foarte importantă, nu se iese din casă, din curte fără mască, trebuie să înțelegem lucrul acesta, la fel aerisirea încăperilor să se facă de mai multe ori pe zi. Și foarte important… nu ne întâlnim cu nimeni, stăm în familia noastră, pentru că nu poți să știi de unde te infectezi și acum focarele sunt greu de aflat de unde a pornit totul. Deci, haide-ți să stăm fiecare la casa lui și să respectăm toate normele ca să avem sărbătorile din 2021 așa cum ne dorim și cum au fost dintotdeauna ’’, este mesajul transmis de reprezentanta medicilor de familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro