Asimptomaticii COVID -19 dau bătăi de cap medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște!

Nu  există săptămână în care secțiile non Covid ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) să nu înregistreze cel puțin o persoană infectată cu coronavirus! Testați negativ la internare, unii dintre pacienții asimptomatici  se pozitivează atunci când ajung pe secție, moment în care colegii de salon devin contacți direcți, iar salonul se blochează în mod automat pe o perioadă de 5-6 zile,  până la următoarea testare…

Președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, medicul chirurg Jean Popescu ne-a declarat că fenomenul se întâlnește frecvent pe mai toate secțiile spitalului  și că numai domnia sa a tratat până acum, la Chirurgie, circa 40-50 de bolnavi de Covid-19, iar pe unii dintre ei i-a operat.

,,Cred că zilnic, nu știu dacă în fiecare secție, dar într-o săptămână sigur în fiecare secție se depistează câte un bolnav Covid cu toate că atunci când s-a internat și i s-a făcut testul era negativ. Motiv pentru care eu nu cred în povestea  că ,,hai să testăm, să testăm’’, pentru că bolnavii care sunt asimptomatici degeaba i-am testat la internare pentru că ei ajung în secție și peste 3-4 zile devin pozitivi. Ce înseamnă asta? Că cei care au fost în salon, acum sunt mai puțini, nu mai sunt 6 -7 ca înainte, sunt în general cam patru , deci un pat este ocupat, un pat este liber, cei de acolo devin contacți.

Asta înseamnă că salonul acela este blocat încă 5-6 zile, pentru că nu poți să trimiți pacienții acasă, fiind contacți, pentru că trebuie să-i testezi în medie în ziua a 6-a sau a 7 –a  ca să vezi care din contacți au luat boala și atunci să-i trimiți spre secțiile Covid sau acasă, dacă este asimptomatic  și care nu  a luat boala. Situația este foarte complicată, nu numai în Dâmbovița, ci în toată țara, vedem că valul acesta al – 3 –lea este foarte agresiv, ca boală și contagiozitate.

Numărul este din ce în ce mai mare… Pe Chirurgie eu cred că am tratat 40 – 50 de bolnavi cu Covid, inclusiv o parte din ei i-am operat. Lumea zice ,,le dă la doctori spor’’,  ,,care spor’’ pentru că nouă nu ne-a dat niciun spor… pentru treaba asta. Majoritatea celor din secție au făcut boala sau s-au vaccinat. De ce vă spun lucrul acesta? Pentru că a fost și discuția aceasta ,,de ce nu se vaccinează cadrele sanitare’’. Simplu!

Pentru că cei mai mulți au făcut boala, au anticorpi și amână vaccinarea până în perioada în care începe să scadă titlul anticorpilor, pentru că ei deja sunt imuni. Așa că cea mai mare parte dintre noi am făcut boala sau ne-am vaccinat și riscul este mai mic de a face boala, dar există riscul de a transmite boala, pentru că, după cum se știe, virusul poate să stea în căile respiratorii și să-l dai la altul, motiv pentru care purtăm în continuare tot timpul mască’’, a declarat  președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu.

 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro