Trei cazuri de gripă au fost confirmate în Dâmboviţa

La nivelul judeţului nu se poate vorbi încă de o epidemie, dar numărul îmbolnăvirilor ar putea să crească având în vedere uşurinţa cu care se transmite virusul gripei de la o persoană la alta prin particule expectorate de persoana infectată prin tuse sau strănut. Într-un interval de 1 – 4 zile apar primele simptome. La nivelul judeţului au fost retrase dozele de vaccin, după ce Institutul Cantacuzino a anunţat că acesta nu mai este eficient, unul dintre componente pierzându-şi din concentraţie. Astfel că vaccinare antigripală a fost sistată.

Câteva reguli ca să nu te îmbolnăveşti:

Evită contactul direct cu personae bolnave de gripă. Dacă te-ai îmbolnăvit, păstrează distantă faţă de alte persone pentru a nu propaga virusul.

Dacă te-ai îmbolnavit stai acasa! Nemergând la serviciu, la şcoala sau în alte locuri publice, protejezi multe alte personae de îmbolnăvire.

Dacă strănuţi sau tuşeşti, acoperă-ţi gura şi nasul cu o batistş sau un şerveţel.

Evită spaţiile închise şi aglomerate, unde şansele de a întâlni persoane infectate sau de a împrăştia virusul sunt maxime.

Spală-te des pe mâini! Asta ţine departe virusurile şi bacteriile!

Evită iţi atingi ochii, nasul şi gura! Virusurile se răspandesc mai des când o persoana atinge ceva care este contaminat şi apoi duce mâna la ochi, nas sau gura.

Daca esti bolnav nu-ţi vizita prietenii, rudele în spital pentru a nu-i îmbolnavi şi pe ei.

În situaţia unei epidemii, spitalele declară carantină. Respect-o!

 

 


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro