4 lucruri pe care ar trebui să le știți despre adidașii Nike

Fiind unul dintre cele mai mari (și cele mai populare) branduri de îmbrăcăminte sport din lume, puțini oameni nu au auzit până acum numele Nike, din motive întemeiate. Cu o misiune de a „aduce inspirație și inovație fiecărui sportiv din lume”, Nike a devenit sinonim cu inovație revoluționară, împuternicind mișcările și excelența sportivă.

 

Nike și-a propulsat calea de la pistele de alergare până la strada principală și și-a consolidat poziția de gigant necontestat pe piața de adidași, dezvoltând în mod continuu modele de înaltă performanță în ultimii 50 de ani.

 

Iată răspunsurile la câteva dintre cele mai frecvente întrebări despre adidași Nike, de la cum să aveți grijă de adidași până la istoria brandului și sfaturi de stil.

Când a fost fondat brandul Nike și de către cine?

Probabil că ați crezut că Nike trebuie să fi fost fondat cu mult înainte de 1964 – este, la urma urmei, cel mai mare producător de încălțăminte și îmbrăcăminte sportivă. Bill Bowerman, antrenor de atletism și atlet de pistă și Phil Knight, student la Universitatea din Oregon, au început să vândă încălțăminte Onitsuka Tiger din portbagajul mașinilor lor sub numele „Blue Ribbon Sports”.

 

În 1971, perechea a început să-și vândă propriii adidași, cu logo-ul „Swoosh”, acum renumit în întreaga lume, și marca Nike; ambele au fost propuse de Carolyn Davidson, studentă la design grafic la Portland State University.

 

Pare de necrezut acum că lui Phil Knight se pare că nu i-a plăcut logo-ul, dar cu termenele limită de producție, a spus că se va obișnui cu el, în timp. Astăzi, majoritatea perechilor de adidași Nike sunt fabricate preponderent în China și Vietnam, fabricile fiind prezente și în Indonezia și Thailanda.

 

Fostul președinte și director executiv al Nike (acum președinte emerit), Phil Knight deține Nike – împreună cu fiul său, Travis Knight, și trusturile / holdingurile pe care le controlează, ambii fiind cei mai mari acționari Nike. Având în vedere că Nike are în prezent o valoare incredibilă de 34,35 miliarde de dolari, Phil Knight a fost recent clasat de Forbes ca a 26-a cea mai bogată persoană din lume.

 

Ce înseamnă Nike?

În mitologia greacă, Nike era Zeița Înaripată a Victoriei și, potrivit legendei, ar fi apărut pe câmpurile de luptă pentru a recompensa campionii cu glorie și faimă. Nu știm în ce măsură a analizat Carolyn Davidson originea numelui Nike, dar este cu siguranță foarte potrivit pentru un brand purtat de atât de mulți sportivi!

 

Contrar credinței populare, Swoosh-ul lui Davidson nu a fost conceput ca o bifă, ci așa cum a cerut Knight, un logo care „avea ceva de-a face cu mișcarea”. Pentru mulți oameni, designul este acum sinonim cu stil, succes, fitness și determinare.

Marea dezbatere: Cum se pronunță Nike?

Una dintre marile întrebări ale vieții – răspunsul la „cum pronunți Nike?” a fost intens contestat. Credeți sau nu, există un mod corect de a spune numele brandului – și este posibil să nu fie opțiunea cu care sunteți obișnuit.

 

Dovedit de Phil Knight însuși când doi bărbați au trimis o scrisoare prin care se întreba dacă este vorba de Nike sau Nikey, modul corect este cel din urmă, pronunțat „Nai-kee”.

Cum trebuie să aveți grijă de adidași Nike?

Tentația este puternică, dar Nike avertizează împotriva introducerii adidașilor în mașina de spălat, deoarece ar putea să-și piardă forma, să se estompeze sau să vă strice mașina. De asemenea, nu utilizați produse de curățare dure, cum ar fi înălbitorul, pentru a evita ruinarea prețioșilor adidași Nike.

 

Metoda recomandată de Nike este simplă și necesită doar o perie uscată (sau o periuță de dinți veche), un detergent de rufe și o cârpă moale sau un prosop din microfibre. Rețineți că adidașii Nike din piele sau piele întoarsă pot necesita, de asemenea, soluții specializate de curățare.

 

  • Îndepărtați ușor murdăria uscată din exteriorul adidașilor cu o perie cu păr moale, concentrându-vă asupra oricăror zone greu accesibile.
  • Amestecați o cantitate mică de detergent într-un castron mare cu apă caldă pentru a face o soluție ușoară de curățare.
  • Îndepărtați șireturile și introduceți-le în soluția de curățare, masând toate zonele deosebit de murdare.
  • Scufundați peria în soluția cu detergent și frecați tălpile.
  • Curățați adiașii cu o cârpă sau o perie moale, umezită în soluție.
  • Utilizați o cârpă curată, uscată sau un prosop din microfibră pentru a șterge orice spumă și murdărie rămase, repetând acest proces, dacă este necesar.
  • Lăsați pantofii să se usuce la aer timp de 24 de ore, departe de orice sursă de căldură sau lumină.
Distribuie:

Adrian Codreanu

Specialist webdesign si promovare social media.


Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro