VIȘINA: Dosare penale pentru cei care au bătut caii. Autoritățile locale au asistat la violența asupra animalelor

(Foto sus: Primarul Aurelian Istare, în roșu, vorbind la microfon în timp ce un proprietar biciuia calul. A intervenit constant în apărarea cailor un polițist local).

În urma imaginilor apărute în presă, de la concursul de Bobotează de la Vișina, trei dintre proprietarii de cai care au bătut animalele s-au ales cu dosare penale. “La nivelul Sectiei nr. 10 Politie Rurala Petresti s-a intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de “ranirea sau schingiuirea animalelor”, fapta prevazuta de Legea 205/2004. In prezent, cercetarile sunt efectuate fata de 3 barbati, toti din localitatea Visina.” a anunțat IPJ Dâmbovița.

Concursul s-a desfășurat în cadrul manifestărilor de Bobotează. Lucrurile s-a desfășurat fără incidente la probele de frumusete, viteză și dresaj, dar și în prima parte a probei de tracțiune. La acesta caii și-au măsurat forțele trăgând mai mulți bușteni. Cum proba nu ținea cont de talia cailor, câțiva dintre propretari s-au simțit îndreptățiți să-și bată animalele pentru a se putea lăuda cu forța cabalinelor, în ciuda faptului că regulamentul interzicea folosirea biciului. Cu toate acestea, interzicere a fost doar teoretică, organizatorii concursului asistând la bătăi fără descalificarea participanților violenți. Edilul localității, Aurelian Istrate, a declarat pentru Adevărul că bătăile ar fi avut loc în afara concursului, dar imaginile filmate la fața locului îl contrazic. Acesta a mai spus și că va continua concursul și la anul, sperăm fără volența de anul acesta.

FOTO: Politistul local și primarul încercând să potolească un proprietar care biciuia cu îndârjire animalul

 

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 4 ganduri despre “VIȘINA: Dosare penale pentru cei care au bătut caii. Autoritățile locale au asistat la violența asupra animalelor

 • 10 ianuarie 2019 at 12:20
  Permalink

  Bună ziua. Doresc să-mi exprim și eu sentimentele pe care le-am avut la citirea acestui articol. Nu găsesc cuvinte sa descriu durerea din suflet când am citit ca există astfel de oameni. Eu, care mereu am crezut ca rolul nostru pe pământ e să lăsăm lumea mai bună decât am găsit-o, m-am înfiorat și aproape ca am simțit durerea cailor, unor animale care nu ar face rău omului niciodată, care nici măcar nu sunt carnivore. Dar cel mai mult am tremurat la gândul ca nu pot face nimic pentru a ajuta acei cai, care tot la acei oameni abuzivi s-au întors, și care, mai mult ca sigur, vor avea parte tot de aceeași soartă, adică viața lor va fi sa producă bani, ca și cum ar fi obiecte sau unelte care nu simt durere,care nu își doresc o viata în libertate, lipsita de abuz. M-am gândit mult timp care ar fi rezolvarea cea mai corectă în acest caz, sa fie amendat primarul, cum s-a mai propus, sa se interzică aceste concursuri. Toate ar fi soluții bune, doar ca nu am tăia răul de la rădăcină. Cât timp există oameni care pun banii mai presus de o viață ‘, cât timp acești oameni needucați și sălbatici fac copii la rândul lor, copii care vor perpetua comportamentul și mentalitatea lor, nu văd un viitor mai bun. Cred că educația este soluția. Și sa fim corecți, sa nu facem rău pe pământ, oricum e destul și așa. Oare ce va fi cu acei cai?

  Reply
 • 9 ianuarie 2019 at 11:38
  Permalink

  Trebuia in primul rand, confiscate animalele de la retardatii aia si sa nu mai aiba dreptul de a detine animale toata viata….asa au dosar penal si acasa se apuca sa isi bata din nou animalele.

  Reply
 • 9 ianuarie 2019 at 9:20
  Permalink

  See numeste concurs? Au cai de rasa cu acte? Au exemplare rare? sau merg dupa ochi,pile si buget ca sa aiba Inca o ocazie de chefuit?
  Rusine organizatorilor! Un (asa numit) concurs care nu-si respecta regulamentul trebuie suspendat si organizatorii taxati

  Reply
 • 8 ianuarie 2019 at 17:53
  Permalink

  spectacol grotesc organizat de un primar retardat. Primarul PSD ar trebui amendat, in primul rand!!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro