UPDATE: Ursul capturat era bolnav de rabie! S-a instituit stare de carantină!

Un bărbat a fost găsit sfâşiat de animalele sălbatice în localitatea Dealu Frumos, din comuna Pietroşiţa. Se pare că omul a fost uciş de urs. Nişte vecini care culegeau prune au văzut ursul cum muşca din bărbat. Acesta avea 72 de ani. Sălbăticiunile coboară adesea lângă sat pentru  a mânca prune din livezile oamenilor, dar până acum nu au atacat pe nimeni. Sătenii se tem pentru viaţa lor şi a copiilor, mai ales că tragedia a avut loc la câteva sute de metri de gospodării. 

http://www.youtube.com/watch?

La câteva ore o femeie de 57 de ani, care păştea câteva vaci, a fost atacată de un urs la graniţa cu localitatea Buciumeni. Localnicii presupun că este vorba despre acelaşi animal. Jandarmii au transportat femeia către o zonă de la care să poată fi preluată de ambulanţă. Era conştientă atunci când a fost preluată de medici, dar prezenta numeroase plăgi la nivelul gâtului, abdomenului şi mâinilor. Zona în care a atacat ursul aparţine unui fond privat de vânătoare din Bucureşti.

UPDATE. O altă persoană, un bărbat, s-a prezentat în cursul acestei zile la spitalul din Pucioasa cu o rană zgâriată, provocată tot de un urs. 

UPDATE 2. Autorităţile cred că ursul este bolnav. Cei doi supravieţuitori au fost trataţi contra turbării, iar femeia atacată în  timp era la păşune cu vacile, va fi transportată la un spital din capitală pentru îngrijiri. Ea are nevoie de intervenţii de chirurgie reparatorie. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, conduce operaţiunile de capturare a animalului. De teama unui nou atac s-a-cerut sprijinul Ministerului Apărării Naţionale care a pus la dispoziţie căutătorilor un sistem de termoviziune. Localnicii au fost sfătuiţi să nu se depărteze de sat şi să renunţe la păşunat sau culesul prunelor până când animalul nu va fi capturat.  

UPDATE 3. În cursul nopţii un urs hăituit de câini a fost împuşcat de vânători. Urmează a se efectua teste pentru a se stabili dacă animalul este bolnav. Autorităţile cred că este vorba despre ursul care atacat ieri trei persoane, dar până nu se va stabili cu exactitate acest lucru, localnicii sunt încă în stare de alertă. 

UPDATE 4. În urmă cu câteva minute, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița, Sandu Tolea, a declarat că, în urma primelor analizele din laboratorul instituției, s-a constatat că ursul împușcat de vânători la Pietroșița avea rabie. Tolea a mai afirmat că marți se va da și rezultatul examenului histopatologic. De asemenea, în perioada următoare se va realiya vaccinarea antirabică a vulpilor și că va fi instituită stare de carantină pe o distanță de 30 de kilometri în zonă.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro