Turiști rămași înzăpeziți după ce s-au avântat pe un drum forestier în Bucegi

Trei turiști aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi au fost sprijiniţi de jandarmii montani.

În ziua de 13 aprilie a.c., în jurul orei 17.00, în urma unei solicitări telefonice prin intermediul telefonului de serviciu, jandarmii din cadrul Postului Montan Ordine Publică Zănoaga au intervenit în zona Bolboci din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul a trei persoane aflate în dificultate.

Turiștii, care se deplasau cu două autoturisme ce nu erau echipate corespunzător pentru condițiile meteo din zona montană, s-au abătut de la drumul principal D.J. 714 Moroeni – Peștera pe un drum forestier și, datorită stratului mare de zăpadă, nu și-au mai putut continua deplasarea.

În urma intervenției la fața locului a jandarmilor montani, s-a reușit deblocarea autoturismelor, iar turiștii au putut să-și continue deplasarea în siguranță până în localitatea Sinaia din județul Prahova.

 J.M.

***

Jandarmii montani recomandă turiştilor să evite deplasarea în zona montană cu autoturisme echipate necorespunzător și să nu se abată de la drumul principal.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL I.J.J. DÂMBOVIŢA


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro