Turişti bucureşteni, ajutați de jandarmii montani! Erau epuizați de oboseală

Miercuri, 16 septembrie a.c., în urma unui apel prin SNUAU „112”, jandarmii montani de la Postul Montan Ordine Publică Peştera împreună cu un lucrător din cadrul Serviciului Salvamont Dâmboviţa au intervenit în zona Muntele Colţii Ţapului din Masivul Montan Bucegi în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Turiştii, doi bărbaţi echipaţi corespunzător au plecat într-o drumeţie pe traseul montan   Vf. Omu-Padina, iar în apropierea unei stâne din zona Muntele Colţii Ţapului nu au mai putut continua deplasarea, din cauza stării avansate de epuizare fizică, ţinând cont că este vorba de un traseu montan anevoios, care poate fi parcurs în aproximativ 6-7 ore de către cunoscătorii muntelui.

În urma solicitării, salvatorii montani ajunşi la faţa locului au acordat turiştilor, cu vârsta cuprinsă între 60 şi 70 de ani, măsurile de prim-ajutor prin hidratare cu apă, ulterior aceştia fiind însoţiţi în condiţii de siguranţă până la o cabană din zona Padina, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

 interventie jandarmi (2) interventie jandarmi (3) interventie jandarmi (5) interventie jandarmi (6)

 

 

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Turişti bucureşteni, ajutați de jandarmii montani! Erau epuizați de oboseală

  • 17 septembrie 2015 at 9:35
    Permalink

    Au ajuns sa imbrace cu haine inscriptionate Salvamont pe oricine de pe strada doar sa arate ca e cineva pe acolo.Oare cine este trecut in fisa de interventie ,cel din imagini sau altii care trebuia sa fie prezenti,sau mai mult ca sigur ca nici nu au auzit de fisa de interventie.Sa ia modelul fisei de la jandarmi ca ei conduc fiecare actiune si in curand in ritmul asta pot sta acasa definitiv. Degeaba s-a investit in zona montana ca la capitolul siguranta turistului sunt cu 20 de ani in urma(despre salvamont vorbind)

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro