Târgovișteanul care a rămas fără permis, după ce a mâncat cornuri cu cremă, a câștigat în instanță

Un târgoviștean care a rămas fără permis după ce a mâncat cornuri cu cremă, a câștigat în instanță după ce a cerut anularea procesului verbal. Evenimentul a avut loc în 2020, când, testat cu etilotestul  acesta a arătat o alcoolemie de 0,04mg/l.

 “Un cunoscut a fost oprit de poliție și suflând în etilotest a aflat cu surprindere ca are o îmbibație alcoolică în aerul expirat de 0,04 mg/l, în condițiile, în care nu mai bea din 2001. A cerut să meargă la analiza pentru prelevarea probelor biologice. Ulterior si-a dat seama de unde vine alcoolul. Ați ghicit?…..Sigur nu!  Din cornurile tip croissant din comerț, ce conțin alcool etilic, pe care nu scrie nimic vizibil. Și asta nu-i invenția. Iată ambalajele.” a povestit avocatul la vremea respectivă avocatul Nicolae Gabriel Lehădușu.

Conform legii, șoferului i-a fost reținut permisul. Bărbatul a cerut să fie dus la spital pentru recoltarea de probe. Analizele au arătat că acesta nu consumase nici un fel de alcool. Ulterior acesta a cerut în instanță anulare procesului verbal, iar decizia definitivă a fost luată în urma cu câteva zile. “Nu există vinovăție pentru că nu a săvârșit fapta cu intenție și prin urmare nu există contravenție, iar proba de sânge este superioară etilotestului pentru că NU are marja de eroare.” a explicat avocatul.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro