TÂRGOVIŞTE: ISU luat prin suprindere la exerciţiul de avertizare! Sirena de pe Prefectură nu funcţionează

Doar târgoviştenii de la periferia oraşului au auzit, astăzi, sirenele execiţiului de avertizare a populaţiei în caz de situaţii de urgenţă. Aceste au sunat în jurul orei 10:30. În centru, însă, exerciţiul a eşuat, sirena amplasată pe clădirea Prefecturii Dâmboviţa fiind stricată. Aşa că aceasta nu a scos nici un sunet.

Responsabilitatea menținerii în stare de operativitate a sistemului de înștiințare-alarmare revine autorităților publice locale, adică primăriei. Trimestrial aceste sirene ar trebui verificate de ISU.


Nu numai sirena Prefecturii a rămas mută. Şi autorităţile sunt la fel. Nici ISU şi nici primăria Târgovişte nu au comunicat public concluziile exerciţiului.  Zeci de târgovişteni s-au întrebat pe facebook ce s-a întâmplat, după ce de câteva zile au fost bombardaţi cu informaţia că va fi pus în scenă acest exerciţiu, interesaţi fiind de concluzii, dar şi de date concrete.  La nivelul municipiului Târgovişte nu există public o listă a spaţiilor în care populaţia s-au putea adăposti în caz de urgenţă sau a  capacităţii acestora.

Dacă exerciţiul de astăzi ar fi fost o situaţie reală, întreg centrul municipiului habar nu ar fi avut că este în pericol şi nici nu ar fi ştiut unde se poate adăposti.

 Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

: 2 ganduri despre “TÂRGOVIŞTE: ISU luat prin suprindere la exerciţiul de avertizare! Sirena de pe Prefectură nu funcţionează

 • 20 aprilie 2017 at 10:31
  Permalink

  Amuzant este faptul ca lumea chiar a avut asteptari de la acest exercitiu ! HAHA Romania trezeste-te !

  Reply
 • 20 aprilie 2017 at 10:05
  Permalink

  Unde sa te adapostesti cand adapisturile sunt nefunctionale.Dle Prefect , de acest exercitiu de alarmare sa stia de cateva saptamani.Ar fi cazul sa cereti Ministrului de Interne sa-l demita pe seful acestei institutii.Primaria trebuia sa ….si nu a facut-o , ISU trebuia sa controleze si nu a facut-o.

  Reply

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
%d blogeri au apreciat: