POTLOGI: Amendați pentru nerespectarea ordonanței, mai mulți romi au instigat la revoltă populară (VIDEO)

O acțiune a forțelor de ordine, desfășurată ieri în comunele Crevedia, Potlogi și Corbii Mari, care s-a soldat cu 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 61.000 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanța Militară nr. 3/2020, i-a nemulțumit pe mai mulți romii din satul Românești.

Strânși  la chef, după ce au fost amendați, au încercat să provoace o revoltă a comunității împotriva primarului Nicolae Catrina și a autorităților. În mai multe live-uri făcute pe facebook, patru bărbați au făcut apel la populație să iasă în stradă și să meargă la primărie pentru a cere socoteală primarului, pentru că au fost amendați. Unul dintre ei propunea incendierea localului administrativ. Romii consideră că măsurile impuse sunt abuzive și se vaită că nu au de unde plăti. Imaginile cu amenințările și injuriile aduse autorităților locale și forțelor de ordine au fost șterse din rețeaua de socializare.

Totuși, ca măsură de siguranță, în această dimineață, efective ale poliției și jandarmeriei s-au deplasat la Românești. Mai multe persoane, printre care și cei care îndemnau la revoltă au fost conduse la audieri. Se pare că unii dintre ei au încercat să dea vina pe alcool pentru instigările la violență. “E dureros că se întâmplă și la noi așa ceva.  Văzusem prin alte părți… Din fericire în această dimineață nu s-a întâmplat nimic” a precizat primarul Nicolae Catrina, după acest episod.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro